Un Ferrari 250 GT Berlinetta Competizione e scos la licitatie. Cat costa?

Un Ferrari 250 GT Berlinetta Competizione e scos la licitatie. Cat costa?
  • Masina a castigat Turul Frantei
  • Alte exemplare similare s-au vandut pentru sub 10 milioane
  • Alfonso de Portago, pilotul care a condus acest exemplar
Distribuie pe Facebook

Nu sunt putine automobilele de colectie Ferrari produse in serie mica, ce isi schimba proprietarii din cand in cand pentru sume fabuloase ce depasesc pragul celor 10 milioane de dolari. Iar acest superb exemplar de Ferrari 250 GT Berlinetta Competizione nu face exceptie, urmand sa fie scos la licitatie pentru o suma fabuloasa.

In caz ca cineva s-a saturat de atatea 250 GTO-uri, Ferrari-uri 250 SWB Berlinetta, Lusso sau diverse modele de Testa Rossa care s-au vandut in ultimii ani pentru sume uriase cu 7 zero-uri, iata ca in cele din urma avem si un alt model din seria 250 mult mai rar. E vorba de un Ferrari 250 GT Berlinetta Competizione care a fost utilizat in trecut pe circuit si despre care istoricii spun ca este unul din cele mai pretioase Ferrari-uri de curse ramase in viata.

Masina fabricata in 1956 este un exemplar din doar 14 fabricate si una din cele numai 9 unitati cu o caroserie Scaglietii. Insa dincolo de faptul ca face parte dintr-o serie foarte mica de masini produse, acest Ferrari are ceva si mai de pret: trecutul plin de curse si motorsport. Si asta pentru ca automobilul i-a apartinut unui nobil spaniol renumit, pe numele sau Marchizul Alfonso de Portago, un playboy care a cochetat atat cu femeile frumoase, cat si cu viteza pe circuit. El a fost chiar angajat de uzina Ferrari in 1956 care a produs aceasta masina special pentru el.

Marchizul Portago a castigat celebra cursa numita "Turul Frantei" nu cu bicicleta, ci cu acest Ferrari. Cursa a presupus mai multe etape, inclusiv 6 urcari in coasta, 6 curse pe circuit si o cursa de acceleratie care s-a intins pe 6 zile. Impreuna cu Edmund Nelson, copilotul sau la acest eveniment, marchizul din Spania a dominat si a castigat Turul Frantei la bordul acestui Ferrari albastru.

Ferrari 250 GT Berlinetta Competizione

In aceeasi formula, cei doi sportivi au mai participat la diverse curse cu masina, dar si cu alte vehicule, insa in cadrul participarii la cursa de anduranta Mille Miglia, au decedat intr-un accident pe cand erau in alta masina. Acest Ferrari a schimbat din anii '60 mai multe maini intre colectionari cunoscuti si in anii '90 a avut parte de o restaurare ca la carte. Intre timp, masina a participat la diverse concursuri de eleganta si a castigat premii la Pebble Beach, Meadow Brook si evenimentul Louis Vuitton.

Acum, acest Ferrari 250 GT Berlinetta Competizione iese din nou la vanzare in cadrul unei licitatii organizate de RM Auctions, luna viitoare. Desi casa de licitatii nu estimeaza cati bani poate obtine pe masina, comparand cu alte doua vehicule similare, dar fara proprietari cunoscuti si fara un trecut in motorsport, s-au vandut pentru sumele de 8 milioane, respectiv 9,5 milioane de dolari. Asta inseamna ca este de asteptat ca pretul pentru acest unic Ferrari 250 GT Berlinetta Competizione Tour de France sa depaseasca pragul celor 11 milioane fara probleme.

Distribuie pe Facebook
mai multe