Un Ferrari 335 Sport Scaglietti devine cea mai scumpa masina vanduta la o licitatie

Un Ferrari 335 Sport Scaglietti devine cea mai scumpa masina vanduta la o licitatie
  • Masina a luat startul in cursa de 12 ore de la Sebring
  • A fost condusa de pilotul de Formula 1, Mike Hawthorn
  • Locul 2 in cursa Mille Miglia
Distribuie pe Facebook

E clar ca cele mai scumpe masini vandute vreodata la licitatie sunt cele clasice, cu un istoric bogat in motorsport. Nu degeaba, cele mai scumpe 10 automobile vandute vreodata sunt Ferrari, modele vechi. Dar acum, in urma unei licitatii de la Paris, prima pozitie tocmai a fost schimbata.

Un Ferrari din 1957 model 335 Sport Scaglietti a fost vandut in cadrul unei licitatii Artcurial, cei care s-au ocupat si de colectia Roger Baillon, pentru suma de 35,7 milioane de dolari, devenind astfel cea mai scumpa masina vanduta vreodata la o licitatie. Insa nu trebuie sa uitam ca in 2014, in cadrul unei licitatii de la Pebble Beach, un alt Ferrari, de aceasta data model 250 GTO, s-a vandut pentru 38.115.000 milioane de dolari, adica ceva mai mult decat suma platita acum la Paris.

Ferrari 335 Scaglietti

Cu toate astea, automobilul vandut recent este considerata cea mai scumpa, dintr-un singur motiv: in 2014, din cauza cursului Euro-Dolar, suma de 38.000.000 de dolari insemna 28,5 milioane de Euro acum doi ani. In schimb, in zilele noastre, cele 35,7 milioane cu cat s-a vandut acest Ferrari 335 Sport Scaglietti, inseamna 32,1 milioane de Euro, ceea ce o face cea mai scumpa masina vanduta vreodata la licitatie... in Euro.

Ferrari 335 Scaglietti

Dar de ce masina asta a fost asa de scumpa? Pentru ca are un oarecare trecut bogat in motorsport, legat de niste nume rasunatoare. Mai precis, acest exemplar din 1957 cu motor V12 de 3.8 litri a luat startul in cursa de anduranta de 12 ore de la Sebring, unde a obtinut abia pozitia a 6-a. Dupa care, condusa de Wolfgang von Trips, a reusit sa obtina locul secund in celebra cursa Mille Miglia, in urma altui Ferrari. Si ca sa fie tabloul competitional complet, la volanul ei s-au urcat Mike Hawthorn si Luigi Musso, cei care au stabilit o tura de record la Le Mans, avand o viteza medie de peste 200 km/h.

Ferrari 335 Scaglietti

E clar ca masina aceasta este una valoroasa. Si pentru cumparatorul corect, se pare ca este o masina de multe zeci de milioane. Este interesant cum a reusit sa reziste fara sa fie distrusa, de la atatea competitii sportive in care a participat, aflandu-se acum in starea originala. Cert este ca o asemenea masina, pe cat de rara, pe atat de bine intretinuta, iese la vanzare o data in viata. Si cineva, un anonim, a reusit sa o cumpere. De fapt, a facut o investitie buna, pentru ca asemenea automobile scumpe, mai ales cele care au sigla unui calut cabrat in frunte, cresc in valoare de la an la an.

Distribuie pe Facebook
mai multe