Un Ford GT40 original poate fi al tau pentru 2 milioane de Euro

Un Ford GT40 original poate fi al tau pentru 2 milioane de Euro
  • Masina ii apartine directorului marcii de ceasuri Hublot
  • Automobilul este fabricat in 1969
  • Prototipul Ford GT40 s-a vandut cu $7 milioane
Distribuie pe Facebook

Ford GT40 este poate cel mai performant hipercar american. Motiv pentru care exemplarele originale se vand cu bani multi. Dar acestea apar rar de tot pe piata. Motiv pentru care nu mica a fost surprinderea celor care au gasit pe eBay un astfel de exemplar la vanzare.

Unul din cele mai rare automobile care sunt acum de vanzare online este un Ford GT40. Dar, spre deosebire de alte masini clasice de valoare mare care se vand in cadrul unor licitatii precum cele de la Goodwood sau cele realizate de RM Auctions, acest GT40 se vinde pe... eBay.

Masina este un model Ford GT40 Mk1 realizat in 1969 ce ii apartine acum directorului cunoscutei marci de ceasuri elvetiene, Hublot. Masina are numarul de sasiu P1108 si a luat nastere din piese originale la finele productiei modelului, in anul 1969, dar a fost vandut doi ani mai tarziu. Insa imaginile sunt destul de confuze: este posibil ca elemente de caroserie sa fie realizate mai recent, cand Ford a vandut kituri Mk3, dupa finalizarea productiei originale.

Modelul GT40 nu a fost realizat pentru circuit. Cel putin nu acest model. Ci era un model de strada care a fost trimis in anii '70 in Germania, locul in care a fost inmatriculata masina pentru prima oara. Primul proprietar a tinut-o in garaj pana in 2005 si a vandut-o ulterior cu numai 7300 de mile la bord. Adica putin peste 11.000 de kilometri. Istoricul masinii spune ca ultimul proprietar, directorul Hublot, a cumparat-o in 2012.

Pentru cei care nu stiu, un GT40 are un motor de 4.7 litri V8 cu carburatoare Weber si transmisie manuala in 5 trepte. Exemplarul care este la vanzare acum pe eBay vine pentru noul client cu doua seturi de jante originale, doua scaune, inclusiv unul original de competitie. Masina se afla in Elvetia si poate fi trimisa oriunde in lume.

In prezent, licitatia a ramas acolo de unde a pornit. Adica la 2.250.000 milioane de dolari. Inca nu a fost plasat nicio alta oferta. Insa este un pret infim fata de cele 7 milioane de dolari platite recent pentru prototipul de GT40 vandut in Texas.

Ford GT40 de vanzare

Ford GT40 de vanzare

Ford GT40 de vanzare

Ford GT40 de vanzare

Ford GT40 de vanzare

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (6) Poze Ford GT40 de vanzare
mai multe