Unul din cele mai rare si importante muscle-cars din lume este de vanzare

Unul din cele mai rare si importante muscle-cars din lume este de vanzare
  • Masina are caroseria complet originala
  • A fost restaurata in anii '90
  • Numai 5 exemplare in aceasta configuratie vandute
Distribuie pe Facebook

Unele automobile americane ajung sa fie chiar mai scumpe decat cele italienesti, precum Ferrari sau Lamborghini. Mai ales daca vorbim de automobile vechi, de colectie. De exemplu, primul prototip de Shelby Cobra, condus chiar de Carroll Shelby, s-a vandut recent cu peste 13,7 milioane de dolari. Acum, un alt muscle car extrem de rar e la vanzare.

Exista anumiti colectionari avizi de masini americane, in special, muscle-cars. De fapt, colectionarii sunt si ei impartiti pe epoci: unii aduna doar vehicul de la inceputul revolutiei industriale, altii vor automobile interbelice, iar altii sunt absolut innebuniti dupa automobilele puternice ale anilor '70.

In ultimii 10 ani s-au vandut zeci de autoturisme muscle-car foarte rare, cu peste 1 milion de dolari fiecare, la licitatiile Mecum, Bonhams sau Barrett Jackson. De exemplu, printre cele mai scumpe, a fost in 2014 un Plymouth Hemi Cuda decapotabil fabricat in 1971, cu o cutie de viteze manuala in 4 trepte, construit in doar 9 unitati, vandut pentru suma de 3,5 milioane de dolari.

Dodge Challenger HEMI

Acum, in 2018, este de vanzare pe eBay, fara licitatie, ci la pret fix, o masina si mai rara, dar si mult mai ieftina, foarte asemanatoare. E vorba de un Dodge Challenger decapotabil cu motor Hemi si cutie manuala in 4 rapoarte, din care s-au fabricat numai 5 exemplare. Adica una din cele 5 vehicule construite in 1971 este acum de vanzare, restul nestiind nimeni unde sunt sau daca mai exista.

Automobilul este de vanzare pentru suma de 1.999.000 dolari, iar vanzatorul accepta si propuneri de pret. Adica, daca cineva ii ofera o suma mai mica si vanzatorul accepta, tranzactia este finalizata.

Masina are caroseria originala, serii potrivite, motor si cutie originale, iar in anii '90 a fost restaurata complet. Intre 1978 si 1991, automobilul a fost in Suedia, dupa care adus in Statele Unite si pastrat in siguranta. Motorul este un big-block 427 modificat de fabrica, care produce peste 400 cp.

Dodge Challenger HEMI

Ne-am bucura sa vedem si in Romania mai multe autoturisme americane. Adica acele automobile clasice cu tractiune spate si motor V8 care iti fac pielea zbarcita cand creste putin turatia. Dar la acesti bani, numai un adevarat colectionar si-o poate permite. Un colectionar care mai are deja in garaj cateva asemenea bijuterii scumpe si extrem de rare, pentru ca au fost vandute in serie limitata in anumite configuratii. Dar, trecand peste raritate, trebuie sa recunoasteti ca masina este de o frumusete rara, care nu se va demoda niciodata.

Dodge Challenger HEMI

Dodge Challenger HEMI

Dodge Challenger HEMI

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (6) Poze Dodge Challenger HEMI
mai multe