Unul dintre cele mai rare Mustang-uri din istorie a fost scos la vanzare. Are motor V8 de 7.9 litri si NOS

  • Unul dintre cele 43 de exemplare construite vreodata
  • Semnatura lui Carroll Shelby pe bord
  • Motor V8 de 7.9 litri supraalimentat
Distribuie pe Facebook

Casa de licitatii Barrett-Jackson va incerca sa vanda saptamana viitoare acest superb Ford Shelby Mustang GT500E Super Snake fabricat in 1967. Masina este numarul 23 din 43 construite in total.

Ford-ul Mustang a fost dintotdeauna una dintre cele mai populare muscle car-uri. Dorinta de a detine una este cu atat mai mare cu cat in denumirea modelului este inclus si numele legendarului Carroll Shelby.

Masina din aceste imagini, care urmeaza sa fie vanduta saptamana viitoare la licitatia organizata de casa Barrett-Jackson, este insa si mai rara decat un Shelby GT350 sau GT500. Asta pentru ca vorbim despre un Ford Shelby Mustang GT500E Super Snake.

Ford Shelby Mustang GT500E Super Snake

In 2001, americanii de la Unique Performance au primit acordul de la insusi Carroll Shelby sa construiasca 75 de exemplare GT500E Continuation Super Snake. Intamplarea a facut ca sase ani mai tarziu compania sa-si declare falimentul, chiar daca productia si vanzarea acelor exemplare era deja in derulare.

Din cele 75 de unitati au fost finalizate numai 43, iar exemplarul din aceste imagini este al 23-lea. Masina a fost livrata in 2006 si un an mai tarziu s-a intors in atelierul Unique Performance pentru revizia anuala si se afla acolo in momentul declararii falimentului.

Ford Shelby Mustang GT500E Super Snake

Ford Shelby Mustang GT500E Super Snake

Tocmai de aceea a ajuns in custodia politiei din statul american Texas. Ulterior a fost trimisa altundeva pentru revizie, tot acolo fiindu-i indreptate si problemele aparute cat timp a stat la politie.

Pe langa nuanta Raven Black si dungile rosii de la exterior, acest Shelby Super Snake are un motor V8 alezat la 7.9 litri si echipat cu un compresor mecanic Vortech. Puterea nu a fost declarata insa anuntul precizeaza ca ajunge la puntea spate prin intermediul unei transmisii manuale.

Mai mult decat atat, in portbagaj a fost instalat si un rezervor de NOS daca vrei un plus de putere.

Ford Shelby Mustang GT500E Super Snake

Ford Shelby Mustang GT500E Super Snake

Asa cum spuneam, acest Ford Shelby Mustang GT500E Super Snake va fi scos la licitatie de casa Barrett-Jackson fara rezerva.

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (5) Poze Ford Shelby Mustang GT500E Super Snake
mai multe