Vestile bune circula repede: Americanii scot la vanzare un BMW Z8 nou-nout

Vestile bune circula repede: Americanii scot la vanzare un BMW Z8 nou-nout
  • Un BMW Z8 cu numai 885 km la bord iese la licitatie la sfarsitul acestei luni
  • Exemplarul cu pricina a fost fabricat in 2002 si ofera un V8 aspirat de 400 de cai putere
  • Americanii de la RM Sotheby's spera sa obtina pe masina intre intre 275.000 si 325.000 dolari
Distribuie pe Facebook

Inceputul de an vine cu o veste extraordinara pentru colectionarii de automobile din lumea intreaga: americanii de la RM Sotheby's pregatesc o licitatie absolut memorabila, la care vor lua parte modele de toate felurile.

Programat pentru perioada 11 - 24 ianuarie, Salonul International de la Detroit nu este singurul mare eveniment auto al inceputului de an.

La patru zile de la inchiderea acestuia, in Arizona isi va deschide portile o licitatie absolut memorabila organizata de la americanii de la RM Sotheby's.

Printre masinile vandute in cadrul show-ului cu pricina se numara si un BMW Z8 din 2002, a carei principala atractie o reprezinta... kilometrajul de la bord.

BMW Z8 de vanzareBMW Z8 de vanzare

BMW Z8 de vanzare

Intr-o alta ordine de idei, exemplarul din cazul de fata a parcurs de la momentul fabricatiei sale si pana in prezent - exact, ai vazut / citit bine, numai 885 km.

Asadar, tinand cont de starea in care se afla, nu este deloc de mirare ca americanii de la RM Sotheby's spera sa obtina pe aceasta masina intre 275 si 325 mii dolari.

Despre BMW Z8:

Inspirat de legendarul BMW 507, proiectul Z8 a devenit realitate la sfarsitul lui '97, atunci cand a debutat in premiera mondiala sub forma de concept car.

Versiunea de serie a fost lansata pe piata doi ani mai tarziu, pastrand spre surprinderea tuturor o buna parte dintre elementele caracteristice prototipului cu acelasi nume.

BMW Z8 de vanzareBMW Z8 de vanzare

BMW Z8 de vanzare

Dupa cum probabil iti amintesti, fiecare BMW Z8 are la baza o platforma din aluminiu si se bucura de serviciile unei unitati de 4.9 litri, cu opt cilindri in V.

Imprumutat de la M5-ul E39, propulsorul cu pricina lucreaza alaturi de o transmisie manuala in sase rapoarte pentru a livra puntii spate un total de 400 de cai putere.

Numai 5.703 de exemplare au fost construite in total, masina din cazul de fata adoptand o combinatie clasica de exterior argintiu, plus interior negru.

BMW Z8 de vanzare

BMW Z8 de vanzareBMW Z8 de vanzare

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (27) Poze BMW Z8 de vanzare
mai multe
Publicat în categoria: Old School Cars DATA PUBLICĂRII: 7 Ianuarie 2016