3 tipuri de piese și accesorii esențiale pentru orice proprietar de mașină

3 tipuri de piese și accesorii esențiale pentru orice proprietar de mașină
Siguranță rutieră, fiabilitate, performanță crescută, prelungirea duratei de viață, dar și economii pe termen lung - acestea sunt doar câteva dintre motivele pentru care este important să te asiguri că deții o serie de piese de bază și accesorii de calitate pentru mașina ta.
Distribuie pe Facebook

De exemplu, frânele uzate sau anvelopele în stare proastă pot crește riscul de accidente, la fel și farurile care nu funcționează adecvat pe timp de noapte sau în condiții de vizibilitate redusă. Filtru ulei, bujii și curele de distribuție sunt doar câteva dintre piesele care necesită atenție regulată, întreținerea lor adecvată putând ajuta la prevenirea defecțiunilor și prelungirea duratei de viață a mașinii. Descoperă în cele ce urmează care sunt cele mai importante piese și accesorii auto de bază în care merită să investești, pentru a reduce riscul de defecțiuni costisitoare și a te bucura de mașina ta cât mai mult timp.

Set de unelte de bază

Cu un set de unelte de bază, poți să rezolvi rapid problemele mecanice minore, de exemplu, să schimbi o roată ori să montezi o baterie sau un bec, fără să fii nevoit să aștepți serviciul de asistență rutieră. Un astfel de set poate să includă diferite tipuri de chei, inclusiv tubulare, șurubelnițe, clești și alte unelte.

De asemenea, poți include în acest kit un set de cabluri de încărcare pentru bateria auto. Descărcarea bateriei este o problemă tehnică relativ comună, din cauza căreia motorul automobilului nu mai pornește. Astfel de cabluri pot fi folosite pentru a transfera energie electrică de la o baterie încărcată a unei alte mașini la cea descărcată a automobilului tău.

Pe lângă roata de rezervă, este recomandat să ai în mașină și un cric, cu ajutorul căruia să poți să ridici vehiculul pentru a schimba o anvelopă dezumflată. Dacă poți face acest lucru singur, poți să economisești atât timp, cât și bani, pentru că nu vei mai fi nevoit să aștepți un mecanic auto pentru a o face.

Nu în ultimul rând, nu strică să ai în mașină nici cabluri de remorcare. Acestea sunt cabluri puternice care pot fi folosite pentru a duce vehiculul defect, cu ajutorul unei alte mașini, într-un loc sigur sau la un atelier de reparații.

Piese de schimb și produse pentru întreținerea mașinii

Printre cele mai comune piese de schimb pe care ar trebui să le dețină un proprietar de mașină se numără filtrele. Este vorba mai precis de piese precum filtru de aer, de ulei ori de combustibil, care trebuie să fie schimbate regulat, pentru a asigura funcționarea corectă a automobilului, dar și pentru a-i crește performanța și a prelungi durata de viață a acestuia. Având mereu la îndemână filtre de schimb, întreținerea de rutină este o operațiune mult mai ușoară.

De asemenea, în cazul unui scurtcircuit, schimbarea rapidă a siguranței arse poate preveni daune mai grave. Să ai la îndemână siguranțe de rezervă te ajută la repornirea rapidă a sistemului electric al vehiculului.

Ștergătoarele de parbriz funcționale sunt esențiale pentru o bună vizibilitate în condiții de ploaie sau zăpadă. Dacă acestea s-au uzat sau deteriorat, pot fi înlocuite cu lamele de schimb din cauciuc pentru ștergătoare.

Uleiul de motor și cel de servodirecție și alte lichide auto, precum cel de răcire și de frână, sunt vitale pentru performanța și longevitatea motorului și a altor sisteme ale mașinii. Menținerea unor niveluri adecvate ale acestora, prin completarea lor atunci când este necesar, te ajută să previi defecțiuni grave ale mașinii.

Kitul pentru siguranța rutieră și de prim ajutor

Orice șofer trebuie să știe că este necesar să aibă permanent în mașină triunghiuri de avertizare și veste reflectorizante, pentru că acestea sunt echipamente de siguranță utilizate pentru a-i alerta pe ceilalți participanți la trafic despre prezența mașinii lor defecte. Aceste accesorii sporesc vizibilitatea și siguranța în caz de avarie sau accident, mai ales pe timp de noapte.

Extinctorul este un dispozitiv de siguranță folosit pentru stingerea incendiilor mici și este, de asemenea, obligatoriu de avut în mașină.

Iar trusa de prim ajutor conține pansamente, bandaje, produse antiseptice, foarfece și alte produse medicale utile pentru a oferi îngrijirea inițială în cazul unui accident sau al unor răni minore, până la sosirea medicilor de la serviciul de ambulanță.

Dacă investești în piese și accesorii esențiale pentru mașina ta, te poți bucura de siguranță, performanța, dar și de confort. De asemenea, pe termen lung, poți face economii substanțiale și poți menține ridicată valoarea mașinii. Asigură-te că alegi mereu piese și accesorii de calitate și respectă întotdeauna recomandările producătorului pentru întreținerea mașinii tale în mod corespunzător.

Sursa foto: Freepik

Distribuie pe Facebook
mai multe