ADAC a decis: Anvelopele Continental ocupa primul loc in testele dedicate sezonului de vara

ADAC a decis: Anvelopele Continental ocupa primul loc in testele dedicate sezonului de vara
  • ContiSportContact 5 primeste calificative de top pe carosabil ud si uscat in testul comun ADAC, ÖAMTC si TCS
  • ContiPremiumContact 5 primeste calificativul maxim: “bine/foarte recomandat”
Distribuie pe Facebook

Atunci cand se aduna principalele autoritati in domeniul sigurantei rutiere din Germania, Austria si Elvetia ca sa testeze o gama larga de anvelope, e clar ca rezultatele finale merita sa fie luate in considerare. Este cazul celor de la ADAC, OAMTC si TCS care au testat cele mai cunoscute pneuri de vara si au decis care sunt cele mai eficiente, indiferent de conditiile de mers.

Într-un test comun organizat de cluburile automobilistice din Germania, Austria si Elvetia, ADAC, ÖAMTC și TCS, anvelopele de vară premium Continental au primit califictive de top. ContiSportContact 5 în dimensiune 225/45 R 17 a fost cel mai bun din testul din clasa sa, în timp ce ContiPremiumContact 5 în dimensiune 185/65 R15 a primit, de asemenea, calificativul "bine" - cel mai mare calificativ acordat de ADAC. In total, cele trei cluburi auto au testat 32 de anvelope diferite de la producătorii asiatici, europeni și americani, examinând performanțele lor pe drumuri ude și uscate, precum și în ceea ce privește confortul, economia de combustibil și randamentul kilometric.

Anvelope de vara ContinentalTestarea in conditii de franare pe timp de ploaie

În general, în categoria de 17 inch, doar patru anvelope au primit cel mai mare calificativ, în timp ce unsprezece au fost clasificate ca fiind satisfăcătoare, "deoarece ele pun în evidență deficiențe ușoare într-unul sau mai multe dintre criteriile evaluate," așa cum au explicat experții. Din cauza performanțe foarte scăzute pe carosabil ud, un produs a fost evaluat cu calificativul "adecvat", iar testeri nu au avut o altă opțiune, și au evaluat o anvelopă cu preț redus din Asia ca "inadecvat". Ca și în anii trecuți, motivul a fost o performanță foarte slabă în condiții de carosabil ud, acolo unde anvelopa arată deficiențe semnificative.

Dimensiunea 185/65 R 15 e ideală pentru autoturisme compacte și mici, cum ar fi Citroën C3, Hyundai i20, Opel Adam sau Renault Clio. Dimensiunea 225/45 R 17 se potrivește pe modele de gama medie, cum ar fi Audi A4, VW Golf, BMW Seria 3, Ford Mondeo sau Toyota Avensis. Toata gama de anvelope Continental poate fi gasita pe www.PieseAuto.ro

Anvelope de vara ContinentalTestele pe uscat, in viraje cat si la franare, cele mai importante

Despre Continental

Continental dezvoltă tehnologii inteligente pentru transportul persoanelor și al mărfurilor. În calitate de partener de încredere, producător internațional de anvelope, furnizor pentru industria auto și partener industrial, oferă soluții sustenabile, sigure, confortabile, individuale și accesibile. În 2014, corporația a generat vânzări preliminare de aproximativ 39,2 miliarde de euro la nivelul celor cinci divizii, Tire, Chassis & Safety, Interior, Powertrain și ContiTech. Continental are momentan aproximativ 208,000 de angajați în 53 de țări.

Divizia Anvelope are în acest moment 24 locații de producție și dezvoltare la nivel mondial. Gama largă de produse și investițiile permanente în cercetare și dezvoltare contribuie semnificativ la mobilitatea rentabilă și ecologic eficientă. Fiind unul dintre principalii producători de anvelope la nivel mondial, cu peste 47.000 de angajați, divizia Tire a atins vânzări de 9,8 miliarde de euro în 2014.

Continental este unul dintre principalii producători de anvelope pentru automobile și camionete și se situează pe locul patru în clasamentul celor mai mari producători de anvelope de automobile și camionete la nivel mondial în sectoarele comerciale de echipamente originale și de înlocuire. Dezvoltarea produselor pentru marca Continental premium se concentrează pe optimizarea tuturor funcțiilor legate de siguranță, reducând la minimum rezistența la înaintare.

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (15) Poze Anvelope de vara Continental
mai multe