Beneficiile cumpărării de piese auto din dezmembrări și vânzarea mașinii vechi la un parc de dezmembrări auto

Beneficiile cumpărării de piese auto din dezmembrări și vânzarea mașinii vechi la un parc de dezmembrări auto
  • Ce este un parc de dezmembrări auto?
  • Ce piese vinde un parc de dezmembrări auto?
  • Piesele vândute de parcurile de dezmembrări auto sunt originale?
Distribuie pe Facebook

Răspunsuri la câteva dintre întrebările care trec prin mintea tuturor atunci când se gândesc la parcurile de dezmembrări auto.

Ce este un parc de dezmembrări auto?

Probabil că te-ai întrebat la un moment dat ce este un parc de dezmembrări auto. Ei bine, este exact ceea ce pare a fi: un loc în care îți poți duce mașina veche și o poți da la dezmembrat pentru piesele sale. Aceasta este o opțiune excelentă dacă te-ai gândit să scapi de mașina ta veche, dar nu știi cum să procedezi. Nu numai că vei ajuta mediul înconjurător prin reciclarea pieselor mașinii tale, dar vei elibera, de asemenea, un spațiu foarte necesar în garajul tău.

Beneficiile dezmembrarilor auto

Ce piese vinde un parc de dezmembrări auto?

Un parc de dezmembrari auto vinde orice piese de schimb sau de înlocuire pentru vehiculul tău. Poate fi vorba de orice, de la volane, scaune și panouri de bord până la componentele motorului, cum ar fi pachete de volane/ambreiaje, seturi de jante, elemente electronice etc., toate acestea fiind lucruri utile de care vei avea nevoie dacă dorești să faci vreodată reparații fără a avea dificultăți în a găsi ceea ce este necesar!

Beneficiile dezmembrarilor auto

Piesele vândute de parcurile de dezmembrări auto sunt originale?

Majoritatea pieselor de la un parc de dezmembrări auto sunt originale. Ai idee câte exemplare au existat pentru anumite modele și mărci înainte ca acestea să iasă din producție? Răspunsul s-ar putea să te surprindă, dar este adevărat! Acest lucru înseamnă că majoritatea mașinilor pot fi găsite încă cu documentele originale ale producătorului de când erau noi (și chiar dacă nu - vom afla de ce fel). Și nu îți face griji nici în privința produselor aftermarket; abundența noastră de second-hand de aici are ceva perfect care te așteaptă, pentru orice eventualitate!

Merită să vă reparați mașina veche?

Dacă vrei să economisești bani pe reparații auto, poate te gândești să cumperi piese second-hand sau să îți vinzi mașina veche la un parc de dezmembrari auto. Dar care este cea mai bună opțiune? Citește mai departe pentru a afla! Trebuie să îți verifici toate opțiunile înainte de a te decide să vinzi mașina veche. Poți face acest lucru verificând prețurile pentru piesele auto second-hand de care ai nevoie, costul reparației mașinii tale și vezi singur dacă merită să o păstrezi. Dacă suma de bani pe care o vei cheltui pentru repararea ei este prea mare, atunci nu mai rămâne decât un singur lucru de făcut. Să o vinzi la un parc de dezmembrări auto. Și cine știe? S-ar putea chiar să faci niște bani în acest proces! Așa că, dacă ești gata să spui adio vechii tale rable, contacteaza un parc de dezmembrari auto.

Beneficiile dezmembrarilor auto

Cu toții avem acea mașină veche la care nu putem renunța. Pentru unii, s-ar putea să fie din cauză că sunt o amintire de familie sau primite ca un cadou de la cineva care înțelege câtă valoare sentimentală are acest vehicul - dar pentru majoritatea oamenilor cu aceste sentimente față de mașinile lor nu există un răspuns ușor atunci când se gândesc să le vândă pentru a face loc pe proprietatea lor (și pentru a câștiga niște bani în plus). În schimb, gândește pozitiv! Nu numai că vei contribui la curățarea aerului nostru, scăpând de acel vehicul poluant, dar vei avea șansa de a cumpăra o mașină nouă, mai ecologică!

Beneficiile dezmembrarilor auto

Cât de mult va plăti un parc de dezmembrari auto pentru mașina veche?

Ei bine, aceasta este o întrebare foarte des pusă. Oferta de preț pe care ți-o poate oferi un parc de dezmembrări auto depinde de câțiva factori, cum ar fi anul de fabricație, marca, modelul și starea mașinii pe care vrei să o vinzi. Dacă te va costa o avere să repari acea mașină, este mai bine să o vinzi decât să o ții în garaj adunând praf.

Ce beneficii aduce vânzarea mașinii vechi?

Majoritatea parcurilor de dezmembrări auto oferă servicii de colectare incluse în oferta de preț, astfel încât nu trebuie să îți faci griji cu privire la transport. În plus, odată cu oferta de preț primești și certificatul de distrugere, care va fi necesar pentru a radia mașina la autoritățile competente. Certificatul de distrugere va fi necesar dacă te gândești să aplici pentru voucher-ul Rabla.

Beneficiile dezmembrarilor auto

Ce este voucherul RABLA și cum îl puteți folosi?

Programul RABLA este un program guvernamental creat de Administrația Fondului pentru Mediu încă din 2005. Programul a fost creat pentru a-i încuraja pe proprietarii de mașini vechi să își vanda masinile vechi și poluante pentru a obține un voucher care îi va ajuta să cumpere o mașină nouă, ecologică. Există câteva condiții care se aplică în vederea obținerii acestui voucher.

Solicitantul trebuie să:

● Să fie proprietarul unei mașini cu o vechime de cel puțin opt ani, adică să fi fost înmatriculată inițial în România înainte de 31 decembrie 2013;

● Să fie cetățean român;

● Să nu aibă obligații de plată restante la bugetul local;

● Este înregistrat la un producător validat pentru achiziționarea unui autoturism nou;

● A vândut mașina veche unui colector autorizat și a obținut certificatul de distrugere;

● Vehiculul vechi a fost radiat.

După obținerea voucherului, îl poți utiliza pentru a cumpăra o mașină nouă. Voucherele pentru mașinile hibride sau ecologice sunt mai mari, încurajându-i pe conducătorii auto să se gândească să cumpere mașini mai ecologige.

Ce sunt mai exact centrele Remat?

Centrele de dezmembrări auto sunt întreprinderi specializate care cumpara vehicule scoase din uz și le reciclează pentru piese și fier vechi. Acestea lucrează adesea cu centrele Remat, care reprezintă finalul drumului pentru ceea ce a rămas din mașinile vechi. Procesul de reciclare a unui vehicul la un centru Remat începe cu îndepărtarea tuturor fluidelor, cum ar fi uleiul, lichidul de răcire și benzina. Odată ce toate fluidele sunt îndepărtate, vehiculul este adus la o mașină specială de zdrobire care îl aplatizează.

Beneficiile dezmembrarilor auto

Vehiculul aplatizat este apoi sortat în funcție de diferitele metale, cum ar fi oțelul, aluminiul și cuprul. Aceste metale sunt apoi vândute comercianților de fier vechi, care le topesc și le revând producătorilor pentru a fi folosite în produse noi. Părțile din plastic ale vehiculului sunt, de asemenea, reciclate și vândute companiilor care le folosesc pentru a crea noi produse.

Industria pieselor de schimb pentru autovehicule este un contribuitor major la societatea noastră și la mediul înconjurător.

Centrul de dezmembrări Constanta, Agigea

Beneficiile vizitării centrului de dezmembrari Agigea, Constanta, sunt numeroase. Nu numai că vă oferă piese auto din dezmembrari pentru autovehiculul dumneavoastră, dar contribuie și la îmbunătățirea mediului înconjurător prin faptul că scapă de mașinile vechi care ar putea aduna praf în garajul sau pe aleea cuiva!

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (9) Poze Beneficiile dezmembrarilor auto
mai multe