Bridgestone Blizzak LM005, anvelopa de iarna performanta in orice conditii de drum

Bridgestone Blizzak LM005, anvelopa de iarna performanta in orice conditii de drum
  • Disponibila in 116 dimensiuni
  • Acopera nevoile unor viteze maxime de pana la 315 km/h
  • Singura anvelopa cu indicativ A pe eticheta EU la franare pe asfalt ud
Distribuie pe Facebook

Compania japoneza Bridgestone tocmai a lansat cea mai noua anvelopa de iarna numita Blizzak LM005. Este anvelopa care promite sa schimbe segmentul pneurilor de iarna prin performante superioare pe orice suprafata intalnita in sezonul rece. Mai mult, acest pneu inlocuieste toata gama de anvelope de iarna pentru autoturisme a producatorului, de acum incolo reprezentata de un singur produs.

Cam toti producatorii premium de anvelope acopera o gama larga de nevoi, in functie de sezon. De exemplu, anvelopele pentru autoturisme de mici dimenisiuni fara pretentii de performanta au propriile pneuri. Urmeaza anvelope speciale pentru SUV-uri, care poarta alt nume. Urmeaza o alta categorie de anvelope special gandite pentru autoturismele mai mari si mai performante, dar si o alta categorie pentru vehiculele sport. Fiecare cu alt nume, alt profil, alte specificatii. Insa de acum inainte vor exista si producatori care vor sa simplifice lucrurile si care dau un singur nume tuturor anvelopelor de iarna pe care le fabrica.

Este cazul companiei Bridgestone, cel mai mare producator de anvelope si produse de cauciuc din lume. Gama de anvelope destinate sezonului rece se va numit de acum Blizzak LM005. Este o gama de anvelope care acopera dimensiuni cuprinse intre 14 si 22 de inch la diametru, atat pentru autoturisme mici, cat si pentru SUV-uri sau automobile capabile sa atinga peste 300 km/h.

Cum a reusit Bridgestone sa produca o anvelopa care, cu acelasi profil, sa acopere toate nevoile oamenilor? Printr-o serie de inovatii interesante, capabile sa ofere un produs sigur si performant. Nu este usor sa faci ca un cauciuc sa aiba acelasi profil care sa ofere aceleasi rezultate pe carosabil ud, pe gheata, pe zapada sau pe uscat, indiferent ca este pe un Logan sau pe un Porsche.

Bridgestone Blizzak LM005

Anvelopa este fabricata din compusul Nano Pro-tech™ de la Bridgestone, cu continut ridicat de dioxid de siliciu care imbunatateste performanta in conditii de carosabil ud si zapada. Dioxidul de siliciu permite anvelopei sa isi pastreze flexibilitatea chiar si la temperaturi foarte mici, ceea ce asigura tractiune maxima. Utilizarea noii tehnologii de mixare a compusului nano-selectiv de la Bridgestone pentru a imbunatati dispersia dioxidului de siliciu in anvelopa se combina cu comportamentul compusului robust pentru a oferi Blizzak LM005 o performanta constanta in orice conditii de iarna.

Banda de rulare a fost creata pentru a face fata oricaror provocari de iarna. Mai multe caneluri laterale in zona profilului lateral imbunatatesc presiunea exercitata de anvelopa pe zapada si gheata. Blocurile care formeaza profilul au fost astfel realizate incat in momentul franarii sa se atinga si sa limiteze alunecarea, in timp ce partea centrala a profilului a fost gandita sa capteze zapada pentru a creste aderenta.

Bridgestone Blizzak LM005

Inginerii care au dezvoltat anvelopa s-au gandit la un profil dinamic, care sa se comporte bine la franare, dar si la demaraj pe diverse suprafete. Nu au urmarit ca Blizzak LM005 sa exceleze doar la o anumita performanta, ci au urmarit sa faca un pneu cu performante egale. Indiferent ca vorbim de franarea pe umed, zapada, gheata, abordarea virajelor pe umed, gheata, zapada, uscat, acceleratie pe aceleasi suprafate sau manevrabilitatea masinii pe orice suprafata. La care se mai adauga alte criterii, legate de nivelul de zgomot sau longevitate.

Dar ca sa nu se laude singuri, Bridgestone au apelat la specialistii germani de la TUV Sud ca sa le testeze anvelopele. In urma testelor a reiesit ca anvelopa de iarna Blizzak LM005 ofera cea mai buna franare pe asfalt ud dintre modelele premium testate, fiind singura anvelopa de iarna cu calificativ A pe eticheta europeana pentru franarea pe asfalt ud, calificativ obtinut de toata gama. Dar si ca este o anvelopa care se comporta excelent la franarea si aderenta pe gheata sau zapada.

Bridgestone Blizzak LM005

Noua anvelopa de iarna Bridgestone este dezvoltata si fabricata in Europa si va fi disponibila incepand cu jumatatea lui 2019. Anvelopa Blizzak LM005 este disponibila in 116 dimensiuni cu diametre cuprinse intre 14 si 22 de inch, urmand ca in 2020 sa mai fie lansate alte 40 de dimensiuni. Interesant este ca aceasta anvelopa acopera toti indicii de viteza, in functie de dimensiune, de la 180 km/h pana la 315 km/h. Dintre aceste anvelope, 24 de dimensiuni vor fi dotate cu tehnologia run-flat numita DriveGuard.

Datorita marcajelor 3PMSF si M+S, Bridgestone Blizzak LM005 respecta legislatia de iarna din Europa. Bridgestone Blizzak LM005 ajuta conducatorii auto sa mearga inainte toata iarna!

Distribuie pe Facebook
mai multe