Daimler a demarat productia cutiilor automate cu 9 viteze la Sebes

Daimler a demarat productia cutiilor automate cu 9 viteze la Sebes
  • Cutia va fi montata pe modele Mercedes cu motor longitudinal
  • La Sebes se mai asambleaza alte doua cutii automate
  • Fabrica de la Cugir produce piesele pentru cea de la Sebes
Distribuie pe Facebook

Daimler a dat drumul incepand de luni, 4 aprilie, la productia de cutii automate cu noua viteze, model 9G-TRONIC. Acest nou produs fabricat in Romania se alatura altor cutii de viteze construite de Daimler in cele doua uzine de la Sebes si Cugir.

Daimler detine doua fabrici in Romania, la Sebes si Cugir, care se ocupau pana acum de fabricarea si asamblarea a doua modele de cutii automate. In cele doua fabrici lucreaza circa 1800 de persoane care se ocupa de livrarea transmisiilor cu 5 trepte, respectiv cu 7 trepte si dublu ambreiaj, ambele fiind automate, cutii de viteza ce se monteaza pe diverse modele marca Mercedes-Benz.

Transmisii 9G-TRONIC

Acum, acestor doua transmisii li se alatura un produs nou numit 9G-TRONIC. Aceasta noua cutie cu 9 rapoarte este asamblata pe o noua linie din fabrica de la Sebes unde vor fi angajati un numar de 500 de muncitori suplimentari. Noua cutie va echipa modele Mercedes cu motor longitudinal, inclusiv cu motorizari diesel, benzina dar si hibride.

Investitia totala a celor de la Daimler pentru suplimentarea liniilor de productie de la Sebes se ridica la 300 de milioane de Euro. In plus, statul roman a contribuit cu peste 37 de milioane de Euro. Cutia automata 9G-TRONIC este asamblata la Sebes cu piese si elemente fabricate la Cugir. Nu degeaba, fabrica de la Cugir, numita Star Transmission, produce elemente pentru fabrica de la Sebes, numita Star Assembly.

Transmisii 9G-TRONICTransmisii 9G-TRONICTransmisii 9G-TRONIC

Transmisii 9G-TRONIC

Nu putem decat sa ne bucuram ca exista investitori noi in Romania care, pe langa mana de lucru ieftina, gasesc si oameni bine pregatiti care sunt capabili sa fabrice, sa asambleze si sa livreze in timp util produse de calitate, fabricate in Uniunea Europeana. Din pacate, din cauza lipsei unei infrastructuri, astfel de investitii se limiteaza la zona Transilvaniei, de unde pot sa ajunga mai usor in Europa de vest, fara sa mai traverseze Muntii Carpati lipsiti de orice urma de autostrada.

Transmisii 9G-TRONIC

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (39) Poze Transmisii 9G-TRONIC
mai multe