Epoca de carbon incepe: BMW inaugureaza fabrica de carbon pentru modelele i3 si i8

Epoca de carbon incepe: BMW inaugureaza fabrica de carbon pentru modelele i3 si i8
Oricat de futuriste ni s-ar parea, cele doua "masini verzi" pe care le-a lansat BMW, modelele i3 si i8, vor intra in productia de serie. Si pentru asta, BMW a deschis si inaugurat fabrica de carbon din Statele Unite, la Moses Lake. Aici vor lua nastere celulele 100% din carbon pe baza carora se vor face masinile ecologice marca BMW.
Distribuie pe Facebook

Impreuna cu SGL Group, cei de la BMW Group au inaugurat fabrica de la Moses Lake, Washington, locul in care se vor fabrica celulele masinilor i3 si i8. Cu o investitie de aproximativ 100 de milioane de dolari, fabrica este cea mai moderna din lume in ceea ce priveste tehnologia fibrei de carbon si are ca scop fabricarea celulelor de rezistenta, dar si a diverselor elemente din carbon ultra-usor sau a plasticelor ranforsate cu carbon pentru masinile din seria "i".

Automotive Carbon Fibers, adica SGL ACF impreuna cu BMW Group investesc in jur de 100 de milioane in noua fabrica, in timp ce creeaza 80 de locuri noi de munca pana in 2013. Pentru a scoate pe piata noile BMW i3 si i8 in 2013, asa cum anunta compania, este important ca elementele din carbon sa inceapa a fi produse de acum. Toate utilajele electrice necesare fabricarii fibrei de carbon vin din cadrul local, ceea ce mai ajuta comunitatea in vremurile grele de recesiune.

Tehnologia fibrei de carbon va schimba complet universul auto, datorita greutatii reduse ce va aduce consumuri mai mici de combustibil si emisii de CO2. Viitorul i3, in cursul existentei sale, de la fabricare pana la casare, va produce cu o treime mai putine emisii decat cea mai eficienta motorizare pe combustibil. Insa daca i3 ar merge pe curent realizat din surse regenerabile, eficienta ar creste la 50%.

BMW i3 va fi prima masina cu o celula pentru pasageri din carbon. Va fi o masina complet electrica, cu multe sisteme inteligente, destinata traficului urban aglomerat. Desi initial se numea Megacity Vehicle, noul i3 va avea o arhitectura LifeDrive, adica un modul din plastic ranforsat cu carbon extrem de usor si rezistent.




Distribuie pe Facebook
mai multe