Fabrica Pirelli din Slatina devine cel mai important centru de anvelope al marcii

Fabrica Pirelli din Slatina devine cel mai important centru de anvelope al marcii
Cu o investitie de peste 450 de milioane de Euro in intervalul 2005 - 2014, Pirelli devine unul dintre cei mai importanti investitori de pe piata auto de la noi din tara. Zilele trecute, Emil Boc a inaugurat fabrica din Slatina, cea mai mare unitate de productie a anvelopelor Pirelli.
Distribuie pe Facebook
Primul-ministru din Romania, Emil Boc, a inaugurat extinderea fabricii de anvelope din Slatina, insotit de presedintele Pirelli, Marco Tronchetti Provera, si ambasadorul Italiei la Bucuresti, Mario Cospito. La inaugurare, alaturi de delegatia romana, compusa de secretarul de stat pentru Finante Bogdan Dargoi, Secretar de Stat pentru Economie Karoly Borbely, prefectul regional de Olt Leonid Moisiu si primarul din Slatina Darius Valcov, evenimentul a vazut, de asemenea, participarea celor de la Pirelli Tyre, Francesco Gori CEO, directorul de operatiuni Giovanni Pomati si directorul general al Pirelli Tyres Romania, Giuseppe Cangelosi.
Intre anul 2005, anul sosirii sale in Romania, si in 2010, Pirelli a investit 300 milioane de euro, suma care va urca la peste 450 de milioane de euro pana in 2014 in Slatina. Investitia include o fabrica de anvelope pentru automobile si o fabrica pentru productia de steelcord (panglici metalice utilizate la anvelope radiale). O alta unitate va fi la Bumbesti Jiu, in judetul Gorj, unde exista deja o fabrica pentru anti-particule pentru motoarele diesel filtre.
Din investitia totala, 160 de milioane de euro sunt destinate pentru proiectul de extindere a fabricii de anvelope - inceput in 2008 si care urmeaza sa fie incheiat in 2013 - cu scopul de a spori capacitatea de productie a Pirelli si competitivitatea globala in Europa. Proiectul de extindere a primit sprijinul a guvernului roman, prin finantare de aproximativ 28 de milioane de euro, asa cum este prevazut in Ordonanta Guvernului HG 1165/2007, in contextul cooperarii Pirelli cu guvernul roman.
Datorita investitiilor suplimentare, fabrica de anvelope auto din Slatina va avea o crestere a productiei anuale de la cele 7 milioane de bucati asteptate la sfarsitul anului 2011, la 10 milioane bucati pana la sfarsitul proiectul de dezvoltare. Si extinderea zonei sale, initial 100.000 de metri patrati si astazi crescuta la 160.000 de metri patrati, va creste la 175.000 de metri patrati. Fabrica de anvelope Slatina, deja una dintre cele mai moderne fabrici de anvelope auto, va deveni cea mai mare fabrica Pirelli de anvelope pentru masini. Acesta a fost echipata cu cea mai inalta tehnologie de productie non-robotizata pentru productia de anvelope premium, segment in care Pirelli este lider: Iarna, UHP de iarna, High-Performance, Ultra-High-Performance, runflat si SUV.
Astazi, hub Slatina are 2.400 de persoane angajate, iar acest lucru urmeaza sa creasca la 2.700 de angajati pana la sfarsitul anului, urmand ca numarul acestora sa creasca odata cu extinderea fabricii.
Incepand cu 2005, grupul italian a facut investitii industriale in diferite provincii din Romania si a semnat acorduri in cercetarea stiintifica, de formare profesionala si dezvoltarea sociala a teritoriului.
In timpul conferintei de astazi, presedintele Tronchetti Provera a ilustrat pentru prim-ministrul Boc numeroase activitati sociale si culturale lansate de Pirelli in Romania, de la parteneriatul cu Universitatea din Craiova, in domeniul inovarii tehnologice, la proiectul de dezvoltare a culturii italiene in Slatina , de la sprijinul pentru cooperarea intre Niguarda din Milano si Spitalul de Slatina in vedere initiativei InterCampus cu FC Internazionale Milano, un proiect dedicat copiilor din medii sociale diferite.
"Vizita premierului Boc este pentru Pirelli o sursa de mandrie si prezinta relatie profunda care exista intre grupul nostru si institutiile guvernamentale si locale. Din 2005 pana in prezent, Pirelli a devenit o prezenta semnificativa in Romania, pentru ca Pirelli este o sursa importanta de produse de excelenta, nu numai pentru piata locala, dar, de asemenea, pentru pietele emergente din Europa de Est", a declarat presedintele Pirelli, Marco Tronchetti Provera.

"Romania este o tara-cheie pentru cresterea economica la nivel mondial in ceea ce priveste brandul Pirelli. Fabrica de anvelope auto si steelcord din Slatina constituie un punct de rezistenta in strategia grupului industrial. Unitatea de anvelope este una dintre cele mai mari fabrici de cauciucuri auto din lume si permite Pirelli sa satisfaca cerintele pietei din segmentele premium, cerinte care sunt in crestere intr-un ritm rapid, atat in **Europa si in restul lumii", a adaugat Giuseppe Cangelosi, director general al Pirelli Tyres Romania.

Distribuie pe Facebook
mai multe