Federal-Mogul va deveni distribuitor exclusiv al produselor de aprindere BERU, pe piata aftermarket

Federal-Mogul va deveni distribuitor exclusiv al produselor de aprindere BERU, pe piata aftermarket
Federal-Mogul (NASDAQ: FDML) anunta incheierea unui acord cu BorgWarner BERU Systems GmbH, prin care compania va deveni distribuitorul exclusiv al produselor de aprindere BERU, pe piata aftermarket. Acordul consolideaza pozitia de lider a companiei pe piata mondiala a produselor de aprindere si a fost incheiat dupa ce, la 1 octombrie 2012, Federal-Mogul a achizitionat afacerea cu bujii BERU. De asemenea, Federal-Mogul va deveni concesionar exclusiv al marcii BERU. Acordul urmeaza sa primeasca aprobarile finale standard, inclusiv aprobarea autoritatilor de concurenta.
Distribuie pe Facebook
Ca urmare a acestui nou acord, Federal-Mogul urmeaza sa vanda si sa distribuie bujii incandescente BERU, bujii incandescente cu flacara, conectori si componente, cabluri de aprindere, senzori si bobine. Linia de produse de bujii incandescente BERU este recunoscuta ca fiind un lider important pe piata tehnologiei de aprindere diesel, in special in Europa. BorgWarner va continua sa proiecteze, sa dezvolte, sa fabrice si sa comercializeze aceste produse de aprindere BERU direct pentru clientii de echipamente originale cat si pe piata de piese schimb a echipamentelor originale.
"Acest acord subliniaza demersul Federal-Mogul de a deveni lider pe piata de produse de aprindere, atat pe segmentul de echipamente originale, cat si pe partea de aftermarket", a declarat Michael Broderick, co-CEO-ul Federal-Mogul si CEO pentru Segmentul de Componente auto. "BERU si Champion(r) sunt o gama complementara de produse, ambele marci bucurandu-se de notorietate pe piata auto si pe cea industriala. Asemeni Champion, BERU este un brand cu traditie, prezent pe piata de specialitate de peste 100 de ani, iar linia de produse BERU completeaza perfect portofoliul nostru de produse aftermarket de aprindere Champion. Acest acord va oferi distribuitorilor aftermarket si specialistilor in reparatii acces la unul dintre cele mai mari cataloage de produse de aprindere din lume", a adaugat Broderick.
Federal-Mogul urmeaza sa isi desfasoare activitatea de distributie aftermarket pentru regiunea EMEA (Europa, Orientul Mijlociu si Africa) intr-un centru modern, central, in Ludwigsburg, Germania, facilitand astfel integrarea catalogului de produse Champion si BERU. Centrul de distributie va permite imbunatatirea sistemului de operatiuni si servicii cu clientii, avand in vedere ca toate comenzile vor fi generate dintr-o singura locatie.
"Odata cu preluarea afacerii cu bujii BERU la 1 octombrie 2012 si datorita licentei si acordului de distributie aftermarket ce urmeaza sa intre in vigoare de la 1 ianuarie 2013 pentru toate celelalte produse de aprindere BERU, portofoliului companiei Federal-Mogul vine cu noi optiuni pentru larga noastra baza de clienti aftermarket Europeana", a spus Broderick. "Vorbim de investitii strategice menite sa creasca portofoliul nostru de produse de aprindere, prin care suntem convinsi ca vom reusi sa punem la dispozitia clientilor nostri o gama cu adevarat variata de produse de aprindere de calitate", a adaugat acesta.
Champion, unul dintre cele mai cunoscute marci Federal-Mogul, si-a inceput activitatea in industria auto inca din 1907. In portofoliul marcii Champion se regasesc bujii pentru motoare cu combustie, inclusiv echipamente pentru peluze si gradina, motorsport, auto, vehicule comerciale si echipamente industriale. In prezent, Federal-Mogul opereaza 8 locatii de productie si 3 centre tehnice in cadrul liniei de produse de aprindere, la facilitatile din Statele Unite, Europa, China, India si Mexic. Compania comercializeaza bujii si alte produse de aprindere in peste 90 de tari, pentru diferiti producatori de automobile recunoscuti la nivel mondial, distribuitori aftermarket si mai multi retaileri.
Despre Federal-Mogul
Compania Federal-Mogul proiecteaza, fabrica, produce si distribuie tehnologii menite sa ajute la reducerea consumul de carburant, la reducerea emisiilor si la imbunatatirea conditiilor de siguranta ale vehiculelor. Compania ofera servicii celor mai buni producatori de echipament original pentru vehicule auto, comerciale, de teren, pentru transport aerian, maritim, feroviar, cat si echipament industrial, agricol, generator de energie. De asemenea, compania dezvolta si distribuie pentru aftermarket un portofoliu extins de produse, cu peste 20 dintre cele mai cunoscute branduri din lume, precum stergatoarele ANCO(r), bujiile, stergatoarele si filtre Champion(r), produse de motor AE(r),, Fel-Pro(r), Goetze(r), Glyco(r), Nural(r) si Payen(r), piese sasiu MOOG(r) si piese frana Ferodo(r) si Wagner(r). Corporatia Federal-Mogul a fost fondata in Detroit in 1899. Compania are sediul general in Southfield, Michigan, Statele Unite ale Americii, cu 45.000 de angajati in 34 de tari. Pentru mai multe informatii, va rugam sa vizitati www.federalmogul.com.
Declaratii anticipative

Declaratiile incluse in acest comunicat de presa care nu reprezinta fapte istorice constituie "Declaratii anticipative". E posibil ca rezultatele reale sa difere in functie de numerosi factori enumerati in cel mai recent raport Federal-Mogul privind Formularul 10-K, factori ce pot fi revizuiti sau completati in rapoartele ulterioare SEC (Bursa si Valori Mobiliare) pentru Formularele 10-Q si 8-K. Acesti factori includ, printre altele: fluctuatii in producerea de vehicule interne sau externe, fluctuatii in cererea de vehicule care contin produsele noastre, abilitatea companiei de a genera o economie de costuri sau modalitati de eficientizare a mijloacelor de productie, astfel incat sa compenseze sau sa depaseasca anumite reduceri de preturi contractuale sau necesare din punct de vedere competitiv, reduceri de preturi menite sa duca la dezvoltarea de noi afaceri, cat si diferite conditii in industria auto sau conditiile economice generale la nivel mondial si regional. Federal-Mogul isi rezerva dreptul de a nu actualiza declaratiile anticipative.

Distribuie pe Facebook
mai multe