Finlandezii de la Nokian se pricep la anvelopele de iarna: WR D4 si Weatherproof au fost premiate

Finlandezii de la Nokian se pricep la anvelopele de iarna: WR D4 si Weatherproof au fost premiate
  • Locul 2 in testele ADAC
  • Cea mai buna anvelopa de iarna in Suedia, Elvetia si Germania
  • Pneul all-weather Nokian Weatherproof, testat si el
Distribuie pe Facebook

Nokian este brandul finalandez care a inventat prima anvelopa speciala de iarna la nivel mondial. Asa ca nu e de mirare ca Nokian se pricepe de minune la realizarea anvelopelor de iarna. Drept dovada stau si ultimele premii si distinctii obtinute in Europa.

Producătorul de anvelope premium Nokian Tyres a obținut o nouă serie de evaluări excepționale anul acesta în testele independente dedicate anvelopelor de iarnă, organizate de cluburile de automobile europene și publicațiile de specialitate. Grație inovației sale continue, standardului de calitate premium al produselor sale și a testelor riguroase desfășurate pe întregul parcurs al anului, Nokian Tyres a devenit un partener de încredere al conducătorilor auto care înfruntă condițiile meteorologice specifice iernilor din Europa.

Nokian WR D4 – o anvelopă de iarnă perfectă pentru zăpadă, cu o eficientizare foarte bună a consumului de combustibil

Autoritatea germană ADAC a conferit modelului Nokian WR D4, dimensiunea 215/65 R16, locul doi în testele dedicate anvelopelor de iarnă de anul acesta, în care au fost testate în total 16 anvelope de la diferiți producători. Aderența desăvârșită și tracțiunea remarcabilă pe care o oferă pe zăpadă au fost factorii principali care au condus la evaluarea foarte bună a anvelopei Nokian WR D4, a Nokian Tyres, cel mai nordic producător de anvelope din lume,. ADAC a apreciat de asemenea caracteristicile de performanță pe carosabil uscat și eficientizarea foarte bună a consumului de combustibil ale acestui model.

Publicația italiană Al Volante a efectuat testele sale dedicate anvelopelor de iarnă pe anvelope de la 6 branduri premium, în cea mai populară dimensiune, 205/55 R16, recunoscând faptul că modelul Nokian WR D4 are caracteristici premium și premiindu-l cu Medalia de Aur pentru eficientizarea consumului de combustibil, Medalia de Argint pentru performanțele pe carosabil acoperit cu zăpadă și încă o Medalie de Argint pentru performanța excepțională la frânarea pe carosabil uscat.

Teste Nokian

Anvelopa de iarnă Nokian WR D4 a obținut, de asemenea, o evaluare solidă în testele realizate de clubul auto austriac, ÖAMTC, și cel elevețian, TCS, în dimensiunea 195/65 R15, destinată vehiculelor mai mici. Rularea pe carosabil acoperit de zăpadă în condițiile meteorologice schimbătoare, specifice vremii din Europa Centrală, este extrem de facilă pentru modelul Nokian WR D4, aderența sa optimă datorându-se compusului special de cauciuc, tehnologiilor moderne și inovațiilor pe care le înglobează.

În Suedia, Nokian WR D4 a înregistrat o altă „victorie” în testele dedicate anvelopelor de iarnă pentru condițiile specifice Europei Centrale, efectuate de publicația Teknikens Värld pe dimensiunea 205/60 R16. Potrivit publicației, Nokian WR D4 este fără niciun dubiu o anvelopă de iarnă excelentă atât pe carosabilul uscat, cât și pe cel umed, obținând, de asemenea, cele mai bune rezultate din punct de vedere al caracteristicilor de manevrabilitate pe zăpadă.

Anvelopa all-weather Nokian Weatherproof performează și pe zăpadă

Nokian Weatherproof a fost declarată de către publicația auto Automobilismo cea mai bună anvelopă all-season a sezonului de iarnă al acestui an. În total au fost evaluate șapte anvelope all-season, pe care reprezentanții publicației le-au supus la diferite teste pe carosabil uscat, umed și bineînțeles pe zăpadă. Modelul Nokian Weatherproof în dimensiunea 225/45 R 17 a reținut cel mai mult atenția juriului prin reacțiile sale stabile la virare și rezistența scăzută la rulare. Aceste caracteristici au atras binemeritatele laude ale juriului, după ce acesta a realizat comparația între caracteristicile anvelopelor all-season testate și cele ale veritabilelor anvelope de iarnă de la diferiți producători. Anvelopa Nokian Weatherproof oferă siguranță de primă clasă și maximum de performanță și rezistență pentru utilizarea pe întreg parcursul anului. Aceasta prezintă simbolul fulgului de nea 3PMSF care indică faptul că este omologată pentru utilizarea pe timpul iernii și îmbină siguranța pe care te poți baza pe timp de iarnă cu stabilitatea precisă a șofatului și manevrabilitatea fermă a anvelopelor de vară Nokian Tyres.

Teste NokianTeste Nokian

Anvelopa all-weather Nokian Weatherproof a obținut rezultate excelente și în Germania. După câștigarea locului întâi anul trecut, în cadrul testului ACE Lenkrad, aceasta a fost inclusă de către publicația Auto Bild Allrad într-un test comparativ cu opt anvelope all-season destinate echipării vehiculelor tip SUV. Nokian Weatherproof s-a clasat pe locul al treilea și a obținut calificativul „Bine” pentru dimensiunea 225/50 R17. Dintre toate anvelopele concurente, aceasta a obținut cele mai bune rezultate pe zăpadă, acestea fiind comparabile cu cele ale unei anvelope de iarnă standard. În plus, a obținut rezultate excepționale pe carosabil umed și a punctat și la capitolul silențiozitate.

Anvelopele de iarnă și cele all-weather Nokian Tyres au obținut aceste rezultate remarcabile mulțumită testărilor extensive realizate la Ivalo, cel mai nordic centru de testare al anvelopelor, aflat în Finlanda. „Aici, la nord de Cercul Polar, condițiile naturale ne permit să testăm anvelopele de iarnă timp de cinci luni pe an. Temperaturile fluctuează mult sub nivelul înghețului, iar primăvara, diferența dintre temperaturile înregistrate ziua și cele înregistrate noaptea poate atinge și valoarea incredibilă de 40 de grade Celsius. Astfel de condiții naturale ne permit să supunem anvelopele la teste extreme, iar mulțumită acestui lucru putem să le îmbunătățim și să le sporim performanța,” declară Matti Morri, technical customer service manager, Nokian Tyres.

Distribuie pe Facebook
mai multe