MICHELIN Pilot Super Sport echipeaza noul Ferrari FF lansat si pe piata romaneasca

MICHELIN Pilot Super Sport echipeaza noul Ferrari FF lansat si pe piata romaneasca
Noile anvelope MICHELIN Pilot Super Sport sunt certificate pentru a echipa noul FF, primul FERRARI cu tractiune integrala, care a fost lansat ieri si pe piata romaneasca. Dupa succesul inregistrat de parteneriatele trecute, constructorul italian a ales din nou producatorul de anvelope MICHELIN pentru a dota sistemul de tractiune integrala al noul FERRARI FF.
Distribuie pe Facebook
Anvelopele de vara MICHELIN Pilot Super Sport, vor fi montate ca echipament original pentru FERRARI FF 4x4. Comercializate inca de la inceputul anului 2011, acestea sunt cele mai rapide anvelope comerciale pe circuit1. Misiunea incredintata anvelopelor MICHELIN Pilot Super Sport este simpla: a spori placerea de a conduce, asigurand in acelasi timp siguranta maxima, chiar si in conditii extreme. Aceasta combinatie suprema de emotie si siguranta a fost un factor decisiv in etapele de dezvoltare dintre MICHELIN si FERRARI.
Potentialul anvelopelor MICHELIN Pilot Super Sport, care au fost concepute pentru cele mai inalte standarde tehnologice, au facilitat cele 13 victorii consecutive la 24 Hours Le Mans. Experienta rezultata a fost transferata anvelopelor MICHELIN Pilot Super Sport pentru a oferi astfel cel mai mare beneficiu soferului care cauta senzatii intense in timpul condusului.
Pentru a imbunatati tinuta de drum si franarea, oferind o si mai mare siguranta in conditii extreme, asigurand in acelasi timp randament kilometric foarte bun, MICHELIN a combinat trei tehnologii, doua dintre ele fiind derivate direct din anvelope folosite in competitia 24 Hours Le Mans. Aceste trei ingrediente sunt centura Twaron (r), banda de rulare Bi-Compound si Variable Contact Patch 2.02.
Anvelopele din fata si din spate au dimensiuni diferite: 245/35 ZR 20 in fata si 295/45 ZR 20 in spate.
Dupa FERRARI GTO, cel mai rapid automobil construit vreodata, noul model FF cu tractiune integrala al companiei italiene va beneficia si el de tehnologia si cunostintele MICHELIN. Acesta este inca un rezultat excelent al colaborarii fructuoase dintre cele 2 companii!

Despre Grupul Michelin

Compania de orgine franceza Michelin Grup, specializata in productia si comercializarea de anvelope, a fost infiintata in anul 1889 de catre fratii Andre si Edouard Michelin.
Grupul Michelin produce si comercializeaza anvelope pentru orice tip de vehicul, de la autoturisme pana la avioane si de la biciclete si motociclete la utilaje de teren, excavatoare de mare tonaj, camioane si navete spatiale. Activitatea grupului include si servicii de suport, prin intermediul ViaMichelin.com, publicarea de ghiduri de calatorie, de hoteluri, de restaurante, harti si atlase rutiere.
Michelin este cel mai mare producator de anvelope pe plan mondial, detinand aproximativ 20% din piata. In prezent, Michelin activeaza in 170 de tari unde detine 70 de unitati de productie (in 18 tari) si peste 111.000 de angajati.

Despre Michelin Romania si Balcani

Grupul Michelin si-a inceput activitatea in Romania in august 2001 si a cunoscut o dezvoltare rapida. Incepand cu ianuarie 2005, Romania a devenit centru regional pentru activitatile comerciale ale Grupului din Albania, Bosnia Hertegovina, Bulgaria, Croatia, Macedonia, Muntenegru si Serbia.
Michelin detine in Romania trei fabrici, doua la Zalau si una la Floresti si o retea comerciala. Activitatile Grupului in Romania constau in productia de diferite tipuri si marci de anvelope, comercializarea de anvelope noi si resapate printr-o retea nationala de distributie, exporta anvelope si cord metalic in Europa si America de Nord.

Despre 10 ani de activitate Michelin in Romania

10 ani de activitate in Romania inseamna pentru Michelin investitii de peste 265 de milioane de Euro, aproape 3.000 de angajati si trei unitati de productie la cele mai inalte standarde internationale ale Grupului Michelin. In decursul celor 10 ani, Michelin s-a implicat, de asemenea, in proiecte sociale si campanii nationale de educatie in siguranta rutiera, linie strategica de implicare sociala a companiei la nivel global.

In perioada 2001 - 2010, Michelin Romania a realizat o productie de peste 450.000 de tone de anvelope si peste 150.000 de tone de cord metalic.


Distribuie pe Facebook
mai multe
Publicat în categoria: Piese si Accesorii Auto DATA PUBLICĂRII: 22 Septembrie 2011