Odata cu venirea iernii, Nokian prezinta gama de anvelope dedicate sezonului rece

Odata cu venirea iernii, Nokian prezinta gama de anvelope dedicate sezonului rece
  • Nokian WR SUV 4, anvelope destinate vehiculelor 4x4
  • Hakkapeliitta, gama pentru zonele cu ierni serioase
Distribuie pe Facebook

Nokia Tyres, cel mai nordic producator de anvelope din lume, prezinta noile anvelope pentru sezonul rece. Acestea sunt WR SUV 4, Nokian Hakkapeliitta R3 si R3 SUV. Pneurile de calitate de la Nokian sunt disponibile si in Romania.

Schimbările extreme de vreme din timpul iernii sunt deja bine cunoscute în toată Europa. Ploile abundente devin din ce în ce mai frecvente, ajungându-se, astfel, la formarea lapoviței în cantități ridicate, un fenomen foarte periculos și des întâlnit pe șoselele uscate.

În primele luni ale anului 2018, Nokian Tyres, cel mai nordic producător de anvelope din lume, a prezentat cele trei seturi noi de anvelope care completează gama de iarnă deja cunoscută pentru calitatea superioară - Nokian WR SUV 4, proiectate special pentru condițiile meteo specifice Europei și modelele nordice, fără nituri, Nokian Hakkapeliitta R3 și R3 SUV.

Noile anvelope de iarnă Nokian WR SUV 4 sunt proiectate special pentru șoferii de SUV-uri din Europa Centrală, asigurând cea mai bună performanță în condiții de zăpadă, lapoviță și ploaie abundentă. Chiar dacă mergi cu mașina pe autostradă, în trafic aglomerat sau pe drumuri alpine, condusul este controlat și previzibil atât pe drumuri alunecoase, cât și pe cele uscate. Aceste anvelope premium reprezintă combinația perfectă între performanța în condiții de zăpadă, manevrabilitatea pe suprafețe ude și uscate și rezistența la acvaplanare.

„Caracteristicile versatile de iarnă, manevrabilitatea excelentă și construcția specifică SUV-urilor sunt elementele care fac ca Nokian WR SUV 4 să fie alegerea optimă pentru iernile din Europa Centrală”, explică Martin Dražík, Product Manager al Nokian Tyres.

Anvelope Nokian iarna

Anvelopele Nokian WR SUV 4 au primit calificativul TÜV SÜD pentru performanță, dovadă a excelenței lor și certificarea faptului că anvelopele testate se ridică la nivelul competitorilor în ceea ce privește calitatea și performanța. În comparație cu cinci competitori premium, Nokian WR SUV 4 a excelat la aderența laterală pe zăpadă și frânarea pe zăpadă și gheață.

Aceste anvelope de iarnă au fost cotate și ca cele mai bune anvelope testate de revista populară German OffRoad (ediția 10/2018), punând accent pe performanța acestora pe zăpadă și gheață. Potrivit revistei, anvelopele Nokian WR SUV 4 testate, cu dimensiunea de 235/60 R18, sunt singurele anvelope care oferă rezultate bune și în mod constant în orice fel de condiții. Acestea au cele mai bune capabilități de frânare pe zăpadă, înregistrează cea mai înaltă performanță de accelerare și dețin și proprietăți îmbunătățite specifice anvelopelor de vară.

Structura robustă și durabilă, împreună cu flancurile special consolidate, asigură stabilitatea anvelopelor și rezistența lor la impact și tăieturi ce pot apărea în timpul condusului. Noile Nokian WR SUV 4 sunt disponibilie în categoriile de viteză H (210 km/h), V (240 km/h) și W (270 km/h), iar selecția vastă este compusă din 57 de produse de la 16 la 21 de inchi.

Anvelope Nokian iarna

Principalele înovații:

• Conceptul Climate Grip – manevrabilitate excelentă pe suprafețe ude, cu lapoviță sau zăpadă. Modelul benzii de rulare asigură un condus stabil și conferă siguranță în cazul fenomenului de acvaplanare chiar și în cazul lapoviței. Canelurile special create întăresc anvelopa și îmbunătățesc manevrabilitatea pe șosele ude și uscate, deopotrivă, în timp ce compusul rigid, adecvat condițiilor de iarnă și SUV-urilor, oferă fiabilitate la variațiile temperaturilor din timpul iernii.
• Snow Claws – aderență maximă pe zăpadă. Aceste „gheare” se prind eficient de șosea în timpul condusului, chiar și pe zăpadă moale sau pe alte tipuri de suprafețe moi. De asemenea, design-ul optimizează condusul în viraje sau la schimbarea benzilor.
• Caneluri netede – stilate și funcționale, înlătură lapovița și ninsoarea eficient și cu ușurință de pe canelurile principale.
• Tehnologia Aramid Sidewall oferă durabilitate maximă. Fibrele extrem de solide din aramidă întăresc flancul anvelopei, conferând, astfel, durabilitate și siguranță în situații dificile de drum.

Anvelope Nokian iarna

Nokian Hakkapeliitta este un produs special creat pentru condițiile dificile de drum din timpul iarnii și este brand-ul de top în țările nordice, în Rusia și în America de Nord. De asemenea, datorită inovației fără nituri, Nokian Hakkapeliitta R3 SUV și Nokian Hakkapeliitta R3, sunt adecvate și pentru șoferii europeni care trăiesc în zone alpine și montane, cu ierni lungi și zăpadă abundentă.

Proiectate pentru SUV-uri de înaltă performanță, Nokian Hakkapeliitta R3 SUV oferă putere și rezistență. Aderența necompromisă a anvelopei de iarnă și manevrabilitatea lejeră transformă orice excursie într-o aventură plăcută atât pe străzile urbane, cât și pe șoselele neasfaltate. Structura robustă și flancul consolidat cu aramidă ale noii anvelope te duc în siguranță la destinație, oferind durabilitate și protecție la impact și tăieturi.

Nokian Hakkapeliitta R3 SUV sunt disponibile în 67 de dimensiuni, de la 16 la 21 de inchi. Majoritatea dimensiunilor sunt marcare cu XL, fiind adecvate chiar și pentru încărcături foarte mari. Noile Hakkapeliitta R3 SUV sunt o alegere excelentă și pentru mașinile hibride și electrice, inclusiv Volvo XC90, BMW X5, MB GLC 350e și Tesla Model X.

Anvelopele de iarna Nokian se gasesc si pe www.PieseAuto.ro

Anvelope Nokian iarna

Anvelope Nokian iarna

Anvelope Nokian iarna

Anvelope Nokian iarna

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (7) Poze Anvelope Nokian iarna
mai multe