Volvo premiaza piesele auto fabricate la Ploiesti de Federal-Mogul

Volvo premiaza piesele auto fabricate la Ploiesti de Federal-Mogul
  • Placutele de frana Jurid sunt destinate masinilor noi si rulate
  • Federal-Mogul isi mareste activitatea in Romania anul urmator
  • Volvo a premiat uzina pentru ca a reusit sa aiba zero defecte la fiecare un milion de piese fabricate
Distribuie pe Facebook

Iata ca si in Romania se pot realiza lucruri de calitate ce primesc recunoastere internationala. Federal-Mogul Motorparts, divizia Federal-Mogul Holdings Corporation, a fost rasplatita cu premiul Volvo Cars Quality Excellence pentru calitatea remarcabila a placutelor de franare produse la fabrica de langa Ploiesti. Prestigiosul premiu a fost obtinut de unitatea in care se fabrica placute de frana marca Jurid, ca rezultat al unei evaluari continue, conform sistemului de asigurare a calitatii serviciilor al Volvo (Volvo’s Supplier Quality Assurance -SQA).

Langa Ploiesti, Federal-Mogul detine o fabrica in care sunt realizate, printre altele, si placute de frana Jurid, marca proprie a acestei companii. Volvo acorda anual premiul VQE partenerilor care ating excelenta in ceea ce priveste calitatea produselor si procesul de fabricare al acestora. Premiul este acordat in baza unui set de standarde fundamentale de calitate si inginerie, confirmand ca fabrica a fost evaluata pe mai multe paliere: procesul de productie si capacitatea sistemelor, randamentul continuu si impactul fabricii asupra mediului inconjurator. Recunoasterea clientilor a contat, de asemenea. Castigarea si mentinerea statutului VQE confirma faptul ca fabrica de la Ploiesti este lider in domeniu.

Pentru a primi un premiu VQE, furnizorii sunt evaluati de Volvo in baza unui set precis de parametri. Unitatea Federal Mogul din Ploiesti a fost evaluata cu succes, fara a genera intreruperi pe liniile de productie ale Volvo, fara defecte si livrari la timp in proportie de 100%, conform cerintelor. De asemenea, au fost supuse auditului si certificarile de calitate ISO TS16494, ISO 14001 si OHSAS 18001 ale unitatii.

"Fiind una dintre cele mai noi unitati de productie ale diviziei de franare Federal-Mogul Motorparts, obtinerea premiului Volvo Cars Quality Excellence a demonstrat angajamentul nostru fata de standardele exceptionale de calitate", a afirmat Bogdan Dimitriu, director de fabrica Federal-Mogul Motorparts, Ploiesti. "Luand in calcul si investitiile suplimentare de anul viitor, menite sa creasca numarul de angajati ai fabricii si capacitatea de productie, sunt sigur ca vom continua salivram clientilor Federal-Mogul produse si servicii la cele mai inalte standarde de calitate" a mai adaugat Dimitriu.

Federal-Mogul

Operatiunile Federal-Mogul din Romania vor beneficia de un program semnificativ de investitii in urmatoarele luni. Capacitatea fabricii de la Ploiesti va creste, iar numarul de angajati va fi suplimentat. De asemenea, Federal-Mogul a anuntat in luna noiembrie relocarea biroului din Bucuresti cu aproximativ 75 de angajati in Floreasca Business Park. Acest birou are o importanta pan-europeana si asigura un spatiu de lucru de ultima generatie pentru aproximativ 150 de angajati. Reprezentantii Federal Mogul iau în calcul si alte investitii în Romania.

Placutele de frana fabricate la Ploiesti sunt piese de schimb autorizate la nivel european pentru vehiculele care utilizeaza platforma P2 de la Volvo, printre care se numara S60, S80 si V70. Fabrica romaneasca, furnizor Volvo de cand si-a inceput productia in 2012, opereaza in prezent cu doua linii de productie ce fabrica placute de frana pentru vehicule de pasageri. In fabrica a fost inaugurata si cea de-a treia liniie, iar in anul 2015 se intentioneaza inaugurarea celei de-a patra linii de productie, destinata aplicatiilor de vehicule comerciale. Cele doua linii noi vor creste capacitatea de productie de la Ploiesti cu 75%, fiind necesara cresterea numarului de angajati pentru a sustine productia.

Distribuie pe Facebook
mai multe