Gata de tuning: Whipple anunta un upgrade de 700 CP pentru noul Mustang GT

Gata de tuning: Whipple anunta un upgrade de 700 CP pentru noul Mustang GT
  • Whipple a anuntat un sistem de supraalimentare pentru noul Ford Mustang GT
  • Principala atractie este data de compresorul cu o capacitate de 2.9 litri
  • Motorul V8 de cinci litri livreaza celui aflat la volan circa 700 cai putere
Distribuie pe Facebook

Chiar daca nu este inca disponibila la vanzare, cea de-a sasea generatie a legendarului Ford Mustang se poate lauda deja cu primul pachet de tuning din cariera sa.

Nerabdatori nevoie mare, americanii de la Whipple nu au mai asteptat lansarea pe piata a noului Ford Mustang si au trecut deja la 'incropit' un pachet de tuning pentru cea de-a sasea generatie a legendarului muscle car de peste Ocean.

Asadar, odata ce vor finaliza procedura de achizitionare a propriului exemplare, posesorii noului Ford Mustang GT vor putea da buzna in atelierul americanilor de la Whipple si opta pentru un sistem de supraalimentare destinat motorului V8 regasit sub capota.

Un sistem de supraalimentare care vine la pachet, printre altele, si cu un compresor mecanic cu o capacitate de 2.9 litri, puterea maxima a muscle car-ului de peste Ocean crescand in urma acestui tratament cu aproximativ 280 CP.

Compresor Whipple pentru noul Ford Mustang GT

Din pacate, oficialii celebrei companii americane de tuning nu au anuntat si "noile" cifre, respectiv valori regasite in dreptul performantelor, insa nu ar fi de mirare ca Ford-ul Mustang GT de la Whipple sa aiba nevoie de mai putin de patru secunde pentru a atinge primii 100 de kilometri pe ora.

In ceea ce priveste viteza maxima, ei bine... in cazul in care rapoartele cutiei de viteze sau efectele aerodinamice nu isi vor face simtita prezenta, cei 700 de cai putere cu care se poate lauda acum muscle car-ul de peste Ocean ar trebui sa fie arhisuficienti pentru o incursiune de pana la 300 km/h.

Asadar, acestea fiind spuse, tinem sa reamintim ca cea de-a sasea generatie a legendarului Ford Mustang va fi disponibila la vanzare, incepand cu anul viitor, si pe piata auto de pe Batranul Continent, atat intr-o versiune 2.3 turbo de peste 300 CP, cat si intr-o varianta V8 de 5.0 litri si circa 420 CP.

Compresor Whipple pentru noul Ford Mustang GT

Distribuie pe Facebook
mai multe