Noul MINI JCW ofera acum pana la 260 CP si 390 Nm, multumita Maxi-Tuner

Noul MINI JCW ofera acum pana la 260 CP si 390 Nm, multumita Maxi-Tuner
  • Maxi-Tuner modifica noul MINI John Cooper Works
  • Tunerul german ofera un plus de 29 CP si 70 Nm
  • Clientii pot opta si pentru o noua evacuare sport
Distribuie pe Facebook

Dupa ce a trecut la o motorizare de doi litri si cu 231 cai putere, multi au fost tentati sa afirme ca MINI-ul John Cooper Works nu mai are nevoie de nici un fel de imbunatatire. Nu si cei de la Maxi-Tuner...

Pentru a demonstra lumii ca se inseala, specialistii germani s-au pus pe resoftat unitatea de control si instalat un nou sistem de evacuare (cu valve controlabile, de-aceasta data), reusind astfel sa obtina un plus de 29 CP si 70 Nm comparativ cu versiunea standard.

Un simplu calcul releva faptul ca hot-hatch-ul britanic gazduieste acum in compartimentul motor un total de 260 de cai putere si 390 de Newton-Metri, suficient pentru ca posesorii versiunii automate sa atinga primii 100 km/h in cel mult sase secunde.

MINI JCW by Maxi-TunerMINI JCW by Maxi-Tuner

Nu avem nici macar un singur detaliu despre cum a evoluat valoarea din dreptul vitezei maxime sau la cat urca pretul modificarilor, drept pentru care tinem sa reamintim ca un MINI John Cooper Works porneste de la aproximativ 30.000 de euro.

In schimbul acestei sume, asa cum mentionam si anterior, clientii se vor alege cu o motorizare turbo de doi litri, ce livreaza puntii fata - prin intermediul unei transmisii manuale cu sase rapoarte, undeva in jurul a 231 CP si 320 Nm.

Acceleratia de la 0 la 100 km/h se realizeaza, in cazul de fata, in 6.3 secunde, timp care coboara cu 0.2 secunde atunci cand se opteaza pentru cutia automata Steptronic - care aduce cu sine si un sistem Launch Control.

Din punct de vedere estetic, hot-hatch-ul britanic se diferentiaza de varianta entry-level printr-o pereche de spoilerele fata si spate agresiv stilizate, meniul exterior continuand cu priza de aer de la nivelul capotei motorului si jantele din aliaj de dimensiuni generoase.

Cat despre departamentul interior, volanul sport cu design in trei spite si scaunele fata cu suport lateral marit se numara printre principalele atractii ale noului MINI John Cooper Works. Alaturi de ceasurile de bord restilizate si pedalierul din aluminiu, bineinteles.

MINI JCW by Maxi-Tuner

MINI JCW by Maxi-Tuner

MINI JCW by Maxi-Tuner

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (6) Poze MINI JCW by Maxi-Tuner
mai multe