A venit confirmarea atat de asteptata de fani. Noua generatie BMW M3 si M4 disponibila cu cutie manuala

A venit confirmarea atat de asteptata de fani. Noua generatie BMW M3 si M4 disponibila cu cutie manuala
  • Noua generatie M3 si M4 disponibile cu cutie manuala
  • Confirmarea a venit de la directorul executiv BMW M
  • Lansarea oficiala programata pentru anul viitor
Distribuie pe Facebook

Directorul executiv al diviziei de performanta de la BMW a vorbit intr-un interviu despre noile generatii M3 si M4. Lansarea oficiala este programata pentru anul viitor.

Dupa ce a lansat cea de-a saptea generatie a Seriei 3 anul trecut in cadrul Salonului Auto de la Paris, bavarezii de la BMW au inceput numaidecat lucrul la versiunea de performanta a celebrului sedan si implicit la versiunea coupe. Este vorba despre noua iteratie M3 si M4 cu care urmeaza sa facem cunostinta anul viitor.

Prototipurile, cel putin al M3-ului, au tot fost surprinse in teste de fotografii spion iar pe internet au circulat de-a lungul timpului mai multe zvonuri. Acum, directorul executiv BMW M vine sa confirme doua dintre ele.

Poze spion BMW M3

Intr-un interviu acordat celor de la BMW Blog, Markus Flasch a declarat ca atat M3 cat si M4 va putea fi comandat alaturi de o transmisie manuala. Totodata, oficialul nemtilor a confirmat si prezenta unei tractiuni integrale, dar nu a dat mai multe detalii despre aceasta.

A sugerat insa ca ar putea fi vorba inclusiv despre sistemul inteligent cu care a debutat noua generatie M5, acea tractiune integrala care la buton poate livra puterea dezvoltata de motorul V8 rotilor spate.

Poze spion BMW M3

"Este cam devreme sa dezvalui mai multe detalii dar este ceva ce as dori sa evidentiez si anume ca vom avea o transmisie manuala. [...] Am condus deja versiunile de pre-productie (M3 si M4) si sunt fantastice," sustine Flasch.

Chiar daca Mercedes-Benz si Audi au renuntat la cutiile de viteze manuale pentru modelele lor de performanta, BMW nu va face asta. Directorul executiv al diviziei M este de parere ca "Transmisiile manuale sunt foarte importante. Acestea nu iti dau foarte multe performante, pentru ca cele automate sunt mai rapide, intreaba orice pilot de curse. Dar ii ofera masinii personalitate [...]."

Poze spion BMW M3

Nici ca puteam fi mai de acord cu oficialul constructorului bavarez de automobile.

Distribuie pe Facebook
mai multe