BMW a scos in teste viitorul Seria 3, cu tot cu noul motor de 1.5 litri

BMW a scos in teste viitorul Seria 3, cu tot cu noul motor de 1.5 litri
  • BMW a scos viitorul Seria 3 in teste
  • Acesta va debuta pe parcursul anului 2018
  • Gama de motorizari va include si doua variante plug-in hybrid
Distribuie pe Facebook

Noua generatie BMW Seria 3 cunoscuta sub denumirea G20 a fost suprinsa in timp ce era testata in conditii de iarna. Sedan-ul german este asteptat sa debuteze oficial pe parcursul anului 2018.

Inginerii constructorului bavarez de automobile lucreaza de ceva timp la noua generatie Seria 3, iar acum, un prototip aflat inca in primele faze de dezvoltare a fost surprins in timp ce era testat in conditii de iarna.

Noul sedan va fi construit pe aceeasi platforma modulara CLAR ca si fratii mai mari Seria 5 si 7, si se va alinia pentru inceput la limbajul de design adoptat pe rand de aceste modele. Totusi, in ciuda catorva asemanari intre cele 3, generatia G20 va avea o parte frontala diferita, cu elemente care sa o deosebeasca de celealte modele din gama.

Multumita acestei platforme, greutatea totala va fi una cat mai scazuta, insa cele mai interesante modificari se vor regasi sub capota, acolo unde inginerii lucreaza la mai multe solutii de electrificare.

Noutatea absoluta o reprezinta noile propulsoare de 1.5 litri cu 3 cilindri, pe benzina sau diesel, introduse in gama pentru un nivel de emisii sub 100 de g si un consum de combustibil redus. Celelalte motorizari vor fi doar recalibrate pentru a se adapta la noile cerinte de pe piata in ceea ce priveste puterea si consumul.

Ca tot vorbeam de electrificare, noul BMW Seria 3 va fi disponibil cu cel putin 2 motorizari plug-in hybrid care vor combina fie motorul de 1.5 litri, fie unul mai potent, de 2.0 litri, cu o unitate electrica.

Sursa video: Carscoops

Distribuie pe Facebook
mai multe