Cea mai puternica versiune a BMW-ului M2 a fost surprinsa pe Nurburgring. Adevarata surpriza ar putea veni de sub capota

Cea mai puternica versiune a BMW-ului M2 a fost surprinsa pe Nurburgring. Adevarata surpriza ar putea veni de sub capota
  • Viitorul BMW M2 CS a fost zarit pe Nurburgring
  • Cea mai puternica varianta a modelului M2 ar putea sa renunte la motorul turbo de 3.0 litri
  • M2 CS este asteptat sa debuteze la finalul lui 2017
Distribuie pe Facebook

Legendarul circuit Nurburgring Nordschleife a fost luat recent cu asalt de un prototip care parea sa fie cea mai puternica versiune a BMW-ului M2 de pana acum.

Cand a fost zarit pentru prima data, unele voci sustineau ca misteriosul BMW M2 va primi denumirea de GTS sau CSL (Club Sport Lightweight). Ei bine, aceste prime zvonuri au fost acum demontate de ultima informatie conform careia, cel mai puternic M2 va fi cunoscut sub numele de CS, cu alte cuvinte Club Sport.

Aceasta nu este singura informatie, deoarece surpriza cu adevarat interesanta ar putea veni de sub capota sportivei germane. Mai exact, nemtii ar inlocui actualul motor turbo de 3.0 litri si 6 cilindri in linie, cu ceva mult mai puternic. Sa fim mai exacti, cu propulsorul N55 twin-turbo de sub capota modelelor M3 si M4.

Pe langa aceasta imbunatatire importanta, M2 CS ar urma sa mai imparta ceva cu fratele sau mai mare si mai puternic, M4-le, si anume suspensia.

Vestea mai putin buna, sa ii spunem asa, este ca propulsorul care momentan dezvolta 425 de cai putere, ar putea fi imblanzit putin, astfel incat sa fie capabil de (doar) 400 de cai putere. Totusi, deloc rau, am spune noi, avand in vedere greutatea mai mica a masinii.

In plus, din cate se poate auzi si din filmuletul de mai jos, viitorul M2 CS ar urma sa renunte la transmisia manuala, optionala, pentru mult mai rapida cutie automata cu doua ambreiaje.

Cea mai puternica versiune a BMW-ul M2 este asteptata sa debuteze spre finalul anului viitor, iar specialistii se asteapta sa aiba un pret pe masura, in jurul sumei de 70.000 de euro. Totusi, pentru aceasta suma ar urma sa primiti succesorul M3-ului CSL, care indiscutabil se situeaza printre cele mai tari masini create vreodata de constructorul bavarez de automobile.

Distribuie pe Facebook
mai multe