Concurentul Nissan pentru VW Golf, surprins in teste

Concurentul Nissan pentru VW Golf, surprins in teste
  • Nissan pregateste un concurent pentru Volkswagen Golf
  • Noul hatchback va inlocui modelele Tiida si Almera
  • Lansarea oficiala ar putea avea loc chiar in aceasta toamna
Distribuie pe Facebook

Planurile japonezilor de la Nissan de a realiza un rival pentru VW Golf, cel mai de succes model de clasa C, sunt tot mai aproape de realitate, viitorul hatchback nipon fiind surprins recent in teste, pe soselele publice.

Zvonurile potrivit carora producatorul japonez va dezvolta un hatchback de segment C s-au intensificat inca de anul trecut, odata cu lansarea conceptului Invitation la Salonul Auto de la Geneva (6-18 martie). Acum insa, au aparut si primele poze spion cu masina aflata in teste si care va deveni noul rival pentru modele consacrate in clasa compacta precum Volkswagen Golf, Opel Astra, Ford Focus sau Renault Megane.

Potrivit ultimelor zvonuri, autoturismul va fi produs la fabrica Nissan din Barcelona, Spania, acolo unde constructorul a investit 130 de milioane de euro in linia de productie. Nu numai hatchback-ul va fi produs in Spania. In aceeasi uzina, compania va fi creste productia lui Nissan Navara/Frontier si va produce si transmisiile pentru modelul Leaf/eNV200.

Concurentul Nissan pentru VW GolfConcurentul Nissan pentru VW Golf

Va inlocui modelele Tida si Almera

Noul hatchback in 5 usi va inlocui modelele de mai putin succes precum Tiida si Almera in Europa, insa noul nume nu este cunoscut deocamdata, stiindu-se doar ca va evoca "ceva din trecut". Anterior, compania a declarat ca modelul va primi grila specifica in forma de V, insa partea din fata va fi "putin taioasa", in sensul de agresiva.

Isi va face debutul la Salonul Auto de la Frankfurt

Modelul va mai primi si echipamentele tehnologice specifice marcii, cum este sistemul de auto-parcare, dar si plafonul panoramic de care se bucura mai multe modele. Desi nu sunt confirmate oficial, se pare ca motorizarile noului hatchback de segment C vor fi cele de 1.2 litri si 1.5 litri provenite din alianta Renault-Nissan.

Concurentul Nissan pentru VW GolfConcurentul Nissan pentru VW Golf

Vanzarile noului model vor debuta in primavara anului viitor, insa Nissan ar putea sa prezinte autoturismul peste numai o luna si jumatate, in septembrie, cu ocazia debutului Salonului Auto de la Frankfurt.

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (5) Poze Concurentul Nissan pentru VW Golf
mai multe