Crossover numai la exterior. Noul Opel Meriva a fost surprins din nou in teste

Crossover numai la exterior. Noul Opel Meriva a fost surprins din nou in teste
  • Noul Opel Meriva a fost surprins din nou in teste
  • Acesta va renunta la infatisarea de monovolum
  • Viitoarea generatie va primi mai multe modificari estetice caracteristice unui crossover
Distribuie pe Facebook

Viitoarea generatie a Opel-ului Meriva a fost surprinsa din nou in timp ce era testata pe drumurile publice. Cea mai mare schimbare o va reprezenta adoptarea mai multor detalii exterioare specifice unui crossover.

Odata cu cresterea in popularitate a SUV-urilor, segmentul monovolumelor a pierdut din ce in ce mai mult teren in lupta cu noile tendinte din industria auto. Tocmai din acest motiv, mai multi constructori mari de automobile, printre care si nemtii de la Opel, au decis sa schimbe macazul si sa renunte la dezvoltarea lor.

2017 Opel Meriva

Primul model construit dupa aceasta filozofie va fi noul Meriva. Viitoarea generatie va renunta la aspectul de monovolum si va adopta mai multe modificari estetice caracteristice unui crossover. Chiar daca va avea o garda la sol ceva mai inaltata decat actualul model, noul Meriva nu va fi un SUV pur-sange si nu va fi la fel de performant in off-road ca si Mokka.

2017 Opel Meriva

CEO-ul constructorului german a declarat recent ca noua generatie a fost gandita initial ca un monovolum, dar ca planurile au fost mai apoi abandonate, deoarece "nu era o masina potrivita."

2017 Opel Meriva

Crossover-ul va avea la baza o platforma a Grupului PSA Peugeot Citroen, si va fi asamblat la uzina constructorului german din Spania, alaturi de succesoarele Peugeot-ului 2008 si Citroen-ului C3 Picasso.

2017 Opel Meriva

Noul Opel Meriva va debuta oficial la Salonul Auto de la Geneva din luna martie a anului viitor, iar la scurt timp dupa ce va ajunge in showroom-uri, va fi urmat de un nou SUV compact, care va inlocui monovolumul Zafira si SUV-ul Antara.

2017 Opel Meriva

Acesta va fi dezvoltat deasemenea pe o platforma a Grupului PSA, si este gandit ca un rival direct al Nissan-ului Qashqai.

Sursa foto: CarScoops

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (5) Poze 2017 Opel Meriva
mai multe