Filmuletul care arata ca si Hyundai stie sa faca hot-hatch-uri interesante

Filmuletul care arata ca si Hyundai stie sa faca hot-hatch-uri interesante
  • Hyundai testeaza noul i30N pe Nurburgring
  • Propulsorul de 2.0 litri vine in doua configuratii de putere
  • In standard propune o transmisie manuala cu 6 trepte
Distribuie pe Facebook

Viitorul hot-hatch al sud-coreenilor de la Hyundai a fost surprins in timp ce era testat pe Nurburgring. Aceasta noua sesiune de teste vine la scurt timp de cand pilotul din WRC, Thierry Neuville, a testat noul i30 N pe un lac inghetat din nordul continentului.

Constructorul asiatic isi pregateste minutios revenirea in segmentul hot-hatch-urilor cu un produs cel putin interesant. Denumit i30 N, viitorul model se afla de mai bine de jumatate de an in teste, pe tot felul de suprafete. Fie ca vorbim de lacurile inghetate din Suedia sau de cei 20,8 kilometri ai legendarului Nurburgring Norschleife, viitorul model de performanta este impins intotdeauna la limita.

Dezvoltata sub atenta supraveghere a lui Albert Biermann, fostul sef al diviziei M de la BMW, noua Hyundai i30 N intentioneaza sa rivalizeze cu Volkswagen-ul Golf GTI sau cu Ford-ul Focus ST. Pentru aceasta mizeaza pe un exterior cu elemente de design agresive (acoperite din pacate deocamdata de camuflaj), pe un sasiu imbunatatit, o suspensie de inalta performanta, un diferential cu alunecare limitata si nu in ultimul rand pe o motorizare cu doua configuratii de putere.

Propulsorul de 2.0 litri turbo de sub capota pare sa se descurce destul de bine si mai ales, nu suna deloc rau pentru o unitate cu patru cilindri. Asa cum spuneam, acesta va veni in doua configuratii de putere (246 si 271 de cai putere), conectat unei transmisii manuale cu 6 trepte. Lista de optionale include si o cutie de viteze automate cu 8 rapoarte si dublu-ambreiaj.

Distribuie pe Facebook
mai multe