FOTO SPION: Honda Civic Type R revine in teste alaturi de un Mercedes A45 AMG

FOTO SPION: Honda Civic Type R revine in teste alaturi de un Mercedes A45 AMG
  • Noul Civic Type R a fost surprins intr-o noua serie de imagini spion
  • Hot-hatch-ul japonez participa la teste alaturi de un Mercedes A45 AMG
  • Modelul va ajunge in showroom-urile Honda in cursul anului viitor
Distribuie pe Facebook

Cu un nou record stabilit de recent lansatul SEAT Leon Cupra 280 si o posibila detronare a acestuia de catre viitorul Renault Megane RS Facelift, misiunea urmatoarei generatii a hot-hatch-ului Honda Civic Type R de a deveni cel mai rapid automobil cu tractiune fata din istoria circuitului de la Nurburgring pare tot mai complicata pe zi ce trece. Japonezii nu se pierd insa cu firea, ci apeleaza la toate tertipurile necesare pentru a se asigura ca modelul lor va face istorie anul viitor, atunci cand va fi lansat pe piata. Inclusiv la o serie de teste desfasurate in compania impresionantului Mercedes A45 AMG.

Honda Civic Type R - Poze Spion

Honda Civic Type R - Poze Spion

Surprinsa complet necamuflata intr-o noua serie de imagini spion, urmatoarea generatie a hot-hatch-ului Honda Civic Type R iese in evidenta printr-o portie uriasa de agresivitate vizuala, majoritatea elementelor ce dau nastere kitului aerodinamic preluand numeroase inspiratii de la concept car-ul cu acelasi nume, dezvaluit in premiera mondiala cu ocazia Salonului Auto de la Geneva din luna martie a acestui an.

Fiind insa caracterizat de sintagma "versiune de productie", prototipul fotografiat recent in teste a renuntat la o buna parte din brutalitatea - sau, daca vrei, salbaticia, studiului de design prezentat cu ocazia evenimentului Geneva Motor Show 2014, rezultatul final pastrandu-si totusi in continuare insusirea de a fi, probabil, cel mai sportiv automobil de inalta performanta al segmentului compact. Estetic vorbind, bineinteles.

Honda Civic Type R - Poze SpionHonda Civic Type R - Poze Spion

Honda Civic Type R - Poze Spion

Acesta-i doar inceputul, insa. Pe langa multiplele prize de aer, respectiv detalii supradimensionate ce-i confera o prestanta impunatoare noii Honda Civic Type R, urmatoarea generatie a hot-hatch-ului japonez se mai poate lauda si cu o serie de specificatii tehnice de zile mari, motorizarea turbo de doi litri si "cel putin" 280 de cai putere reprezentand de departe atractia principala. Nu vor lipsi din meniu, de asemenea, nici suspensia sport sau franele Brembo, in timp ce o transmisie automata ar putea fi disponibila in mod optional - asta in cazul in care niponii chiar vor sa ne surprinda pana la capat.

Asadar, acestea fiind spuse, noua Honda Civic Type R pare sa se bucura de mai toate ingredientele necesare pentru a transforma in realitate promisiunea oficialilor japonezi de a lansa pe piata, in cursul anului 2015, cel mai rapid model cu tractiune fata din istoria legendarului circuit de la Nurburgring. Daca mai adaugam pe lista si faptul ca urmatoarea generatie a popularului hot-hatch nipon a fost surprinsa recent in teste alaturi de impresionantul Mercedes A45 AMG, ei bine... concluzia ar trebui sa fie cat se poate de clara.

Honda Civic Type R - Poze Spion

Honda Civic Type R - Poze Spion

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (15) Poze Honda Civic Type R - Poze Spion
mai multe