L-au surprins cu capota ridicata si nu au ratat ocazia. Acum toata lumea stie ce motor are succesorul lui 370Z

L-au surprins cu capota ridicata si nu au ratat ocazia. Acum toata lumea stie ce motor are succesorul lui 370Z
  • A debutat in septembrie 2020
  • Designul ar putea fi preluat in mare parte de versiunea de serie
  • Motorul este un V6 twin-turbo de 3.0 litri
Distribuie pe Facebook

Conceptul Nissan Z Proto, care anunta succesorul modelului 370Z, a fost surprins cu capota ridicata si un fotograf de ocazie nu a ratat ocazia. Se pare ca toate zvonurile s-au adeverit.

In septembrie 2020, japonezii de la Nissan au prezentat lumii intregi conceptul Z Proto. O masina sport care anunta mult asteptatul succesor al modelului 370Z.

Daca designul este oarecum familiar, si probabil in mare parte va fi preluat de modelul de serie, constructorul nipon nu a dat detalii concrete despre motor. Se stia doar ca unitatea este un V6 twin-turbo, mai puternica decat actualul V6 de 3.7 litri, de 337 CP, cu care este echipat 370Z.

Zvonurile aparute imediat dupa lansare indicau agregatul V6 twin-turbo de 3.0 litri, care echipeaza in prezent modelul Infiniti Q60 Red Sport 400, iar o fotografie recenta nu face altceva decat sa intareasca aceasta ipoteza.

Motor Nissan Z Proto

Un vizitator al galeriei Nissan Crossing din Ginza, Japan, a surprins conceptul cu capota ridicata. Si motorul este exact acel V6 twin-turbo de care pomeneau zvonurile, acelasi care se va regasi mai mult ca sigur si pe versiunea de serie.

Acum ramane de vazut daca puterea va ramane neschimbata sau unitatea va fi ceva mai "cuminte".

Distribuie pe Facebook
mai multe