Lamborghini Urus este pregatit sa fure coroana celui mai puternic SUV din lume

Lamborghini Urus este pregatit sa fure coroana celui mai puternic SUV din lume
  • Prototipul Lamborghini-ului Urus a fost scos in teste
  • Acesta se afla in ultimele faze de dezvoltare
  • Sub capota se va regasi un motor V8 de 4.0 litri
Distribuie pe Facebook

Cel de-al doilea SUV din istoria Lamborghini, botezat Urus, a fost spionat in timp ce era testat pe drumurile publice din Europa. Prototipul se afla in ultimele faze de dezvoltare, majoritatea elementelor de design urmand sa apara pe versiunea de productie.

Presedintele executiv Lamborghini, Stefano Domenicali, anunta zilele trecute ca SUV-ul Urus va intra in productie in aprilie. La scurt timp, un prototip acoperit din cap pana in picioare de camuflaj a aparut pe drumurile publice din Danemarca, iar in imaginea care a invadat imediat internetul s-a putut vedea partea din spate.

2018 Lamborghini Urus

Ei bine, fotografii au pornit in cautarea SUV-ului italian si au reusit sa-l surprinda din nou in teste, de aceasta data in niste poze mult mai clare. Asa cum se poate observa, acest prototip ramane fidel conceptului prezentat cu 5 ani in urma cu ocazia Salonului Auto de la Beijing.

2018 Lamborghini Urus2018 Lamborghini Urus

Partea buna este ca acesta se afla in fazele finale de dezvoltare, asa ca majoritatea elementelor de design se vor regasi pe versiunea de productie. Urus este construit pe aceeasi platforma MLB-Evo ca si Audi Q7, Bentley Bentayga sau viitorul Porsche Cayenne, insa asa cum poti observa, nu va semana deloc cu acestea.

2018 Lamborghini Urus

Sub capota varfului de gama se va regasi propulsorul V8 de 4.0 litri de pe Porsche-ul Panamera Turbo, care va dezvolta peste 600 de cai putere, facand din modelul italienilor din Sant'Agata Bolognese cel mai puternic SUV de serie din lume. Insa, Urus nu va pune accentul numai pe performante de masina sport, Domenicali precizand ca "Vor exista setari speciale pentru gheata, zapada, nisip sau stanci."

2018 Lamborghini Urus

Pentru amatorii de masini "verzi", Lamborghini va dezvolta si o versiune propulsata de o unitate hibrid, prima de acest fel din istoria constructorului italian de automobile.

2018 Lamborghini Urus

Pana acum stim doar ca Lamborghini Urus va intra in productie in luna aprilie, si ca cel mai probabil va debuta oficial cu ocazia Salonului Auto de la Frankfurt din septembrie. Primele exemplare vor sosi in showroom-uri la finalul acestui an, sau in primele luni ale lui 2018.

2018 Lamborghini Urus

2018 Lamborghini Urus

2018 Lamborghini Urus

2018 Lamborghini Urus

Sursa foto: autoevolution

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (13) Poze 2018 Lamborghini Urus
mai multe