Noi detalii despre viitorul Smart Fortwo

Noi detalii despre viitorul Smart Fortwo
  • Noul Smart Fortwo va ajunge in showroom-uri in toamna lui 2014
  • Modelul german va imparti platforma cu viitorul Renault Twingo
  • Gama de motorizari va include unitati electrice si pe benzina
Distribuie pe Facebook

Cea de-a treia generatie a lui Smart Fortwo si prima dezvoltata cu un al doilea producator de masini a fost recent surprinsa in teste. Noul prototip al viitorului mini Mercedes va fi disponibil din toamna anului 2014.

Noul Smart va imparti aceeasi platforma cu Renault Twingo, recent dezvaluit sub forma de concept, si va fi disponibil atat intr-o varianta cu doua usi, cat si intr-o versiune cu patru usi. Acest lucru este posibil datorita lungimii variabile a noii platforme.

Potrivit revistei britanice Autocar, modelul mini va ajunge in showroom-uri in toamna viitoare, in timp ce lansarea va avea loc cu cateva saptamani mai devreme. Spre deosebire de actuala versiune, noul Smart Fortwo nu a crescut foarte mult in lungime, insa este mai lat cu 120 de mm, ceea ce inseamna ca va avea o stabilitate mai mare.

Smart Fortwo - Poze Spion

Nu va avea propulsoare diesel

In ceea ce priveste motorizarile, noul Smart Fortwo nu va fi chiar atat de nou, acesta urmand sa beneficieze de acelasi propulsor pe benzina, cu trei cilindri si capacitate de 1.0 litri. Varianta diesel a fost abandonata din cauza costurilor foarte mari de productie pentru motoarele Euro 6, o versiune incompatibila pentru o masina care nu este foarte scumpa.

Vechea cutie de viteze va fi schimbata cu o transmisie manuala in sase trepte sau cu una cu dublu ambreiaj si acelasi numar de trepte. Noul Smart Fortwo va veni in doua versiuni de putere, una de 85 de cai, iar cealalta de 105 cai putere.

Smart Fortwo - Poze Spion

Va exista si o versiune electrica

Totodata, pe langa noul Fortwo, urmatoarea generatie a lui Smart va avea si o continuare a editiei electrice limitate, dar si o versiune Cabrio, ce va fi lansata la scurta vreme dupa modelul Coupe.

Cea de-a treia generatie a modelului mini Smart Fortwo si cea de-a doua a hatchback-ului ForFour vor imparti aceeasi platforma cu Renault Twingo, toate trei modelele fiind construite in jurul noii arhitecturi care ofera tractiune spate, dezvoltata impreuna cu partenerii din alianta Renault-Nissan.

Smart Fortwo - Poze Spion

Distribuie pe Facebook
mai multe
Publicat în categoria: Poze si Filme spion DATA PUBLICĂRII: 21 Octombrie 2013