Noul Audi Q8 debuteaza in versiunea de productie

Noul Audi Q8 debuteaza in versiunea de productie
  • Noul Audi Q8 este tot mai aproape de versiunea finala
  • Viitorul Q8 va debuta la Salonul Auto de la Detroit
  • Primul exemplar va intra pe linia de productie in 2019
Distribuie pe Facebook

Audi-ul Q8 a fost surprins pentru prima data purtand "hainele" cu care va intra in productie. Varful gamei SUV-urilor constructorului german este asteptat sa debuteze la Salonul Auto de la Detroit, care isi va deschide portile saptamana viitoare.

Cu ceva timp in urma, constructorul german de automobile publica prima serie de schite oficiale ale noului Q8. Daca la acel moment ne-am putut face o idee despre viitorul rival al Bentley-ului Bentayga, iata ca acum il putem vedea in premiera in "carne si oase", in versiunea de productie.

2018 Audi Q8

Q8 se vrea a fi un nou varf de gama al nemtilor de la Audi, asadar o versiunea ceva mai luxoasa a lui Q7. Masina este o combinatie intre un SUV si un Sport Coupe, si asa cum ii spune si numele, se va situa in gama alaturi de limuzina A8.

2018 Audi Q82018 Audi Q8

Se poate observa un plafon inclinat spre spate, un nou set de stopuri, faruri mai angulare care vor beneficia de tehnologie full-LED, dar si mai multe detalii aerodinamice, parti ale noului limbaj de design implementat de Marc Lichte, noul designer sef din cadrul constructorului german de automobile.

2018 Audi Q8

Potrivit unor voci, Audi-ul Q8 ar urma sa mearga mai departe de ceea ce propun BMW-ul X6 sau Mercedes-ul GLE Coupe, iar pentru asta se bazeaza in primul rand pe platforma MLB Evo a fratelui mai mic, SUV-ul Q7.

2018 Audi Q8

Chiar daca momentul lansarii oficiale se apropie cu pasi repezi, gama de motorzari este inca invaluita in mister. Cel mai probabil, aceasta va fi compusa din propulsoare V6 si V8 de ultima generatie, iar noul Q8 va fi oferit si intr-una sau mai multe versiuni E-Tron.

2018 Audi Q8

Pentru amatorii de senzatii tari, Audi ar urma sa puna la bataie varianta SQ8, care va imprumuta propulsorul de 4.0 litri V8 de pe Q7, cu ai sai 429 de cai putere si 900 Nm cuplu, dar si varianta mai puternica RS Q8, propulsata de un motor V8 bi-turbo, capabil de aproximativ 600 de cai putere.

2018 Audi Q8

Asa cum spuneam si la inceputul acestui articol, constructorul din Ingolstadt este asteptat sa prezinte in premiera noul Q8 in cadrul Salonului Auto de la Detroit de saptamana viitoare. Primul exemplar va intra pe linia de productie in 2019.

2018 Audi Q8

2018 Audi Q8

Sursa foto: Autoevolution

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (9) Poze 2018 Audi Q8
mai multe