Noul Megane RS va fi o masina pentru pasionati. Renault pariaza pe transmisie manuala si directie integrala

Noul Megane RS va fi o masina pentru pasionati. Renault pariaza pe transmisie manuala si directie integrala
  • Noul Renault Megane RS va oferi o transmisie manuala ca dotare standard
  • Hot-hatch-ul francez va beneficia de directie integrala
  • Sub capota se va regasi un nou motor de 2 litri turbo
Distribuie pe Facebook

Potrivit celor mai recente informatii, viitorul Renault Megane RS se va concentra pe amatorii de senzatii tari si va avea printre altele, transmisie manuala si directie integrala.

Dupa ce au lansat cea de-a patra generatie a modelului Megane la Salonul Auto de la Frankfurt de anul trecut, francezii de la Renault se straduiesc sa ii multumeasca acum si pe cei care cauta un Megane cu un caracter mai sportiv.

Renault Megane RS-Poze Spion

Desigur, ne referim aici la versiunea RS, care a intrat de ceva vreme in colimatorul fotografilor spion. Din pacate, toate exemplarele surprinse pana acum sunt doar prototipuri initiale, care nu dezvaluie cu exactitate cum va arata modelul de serie.

Renault Megane RS-Poze Spion

Daca se urmareste reteta clasica, noul Megane RS ar putea veni cu spoilere restilizate, praguri proeminente, jante supradimensionate, volan multifunctional cu design in trei spite, scaune sport sau ornamente specifice.

Renault Megane RS-Poze Spion

In ceea ce priveste performantele, sub capota ar urma sa se regaseasca un propulsor nou de 2 litri turbo, capabil de cel putin 300 de cai putere. Pe langa acesta, potrivit ultimelor informatii, viitorul RS ar mai putea beneficia de o transmisie manuala oferita in configuratie standard, in timp ce o cutie de viteze automata cu 7 rapoarte si dublu ambreiaj, ar urma sa fie inclusa pe lista de optionale.

Unele voci sustin ca francezii de la Renault au ajuns la aceasta decizie dupa ce au observat ca in unele piete, multi clienti nu au achizitionat modelul Clio RS din cauza faptului ca nu ofera o transmisie manuala, si nu vor sa repete aceasta greseala.

In plus, din dotarea hot-hatch-ului francez nu va lipsi directia integrala sau sistemul automat de sincronizare a turatiilor motorului, regasit deasemenea si pe Porsche Cayman GT4 sau pe Nissan-ul 370Z.

Renault Megane RS-Poze Spion

Directia integrala, sau mai simplu spus virarea cu toate cele patru roti, va fi oferita ca si dotare optionala si se va adresa in primul rand clientilor care doresc sa foloseasca masina ca mijloc de transport principal.

Sursa foto: Motor1

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (5) Poze Renault Megane RS-Poze Spion
mai multe