Noul Mercedes-AMG GLC 63 se prezinta ca un rival pentru BMW-ul X3 M

Noul Mercedes-AMG GLC 63 se prezinta ca un rival pentru BMW-ul X3 M
  • Mercedes-ul AMG GLC63 a fost surprins in teste
  • SUV-ul compact se afla in ultimele faze de dezvoltare
  • Majoritatea elementelor de design isi vor face aparitia pe versiunea de serie
Distribuie pe Facebook

Viitorul Mercedes-AMG GLC 63 se afla momentan in ultimele faze de dezvoltare, si a fost surprins in teste purtand majoritatea elementelor de design cu care va intra in productie. Acesta va debuta oficial anul viitor, si va fi urmat de o versiune coupe.

Raspunsul nemtilor de la Mercedes pentru X3-ul M al conationalilor de la BMW vine in "persoana" noului GLC63 AMG. Acesta este din ce in ce mai aproape de a intra in productie, asa ca majoritatea elementelor pe care le poti observa in acest set de fotografii spion, isi vor face aparitia in versiunea finala.

Mercedes-AMG GLC63- poze spion

Pentru inceput, vorbim despre mai multe elemente aerodinamice, printre care si o aripa spate despre care unele voci sustin ca va fi una activa, dar si despre un sistem de evacuare cu 4 iesiri.

Mercedes-AMG GLC63- poze spion

Chiar daca stim deja ca noul Mercedes-AMG GLC63 va beneficia de un propulsor V8 de 4.0 litri sub capota, puterea de care acesta va fi capabil ramane inca o mare necunoscuta. Daca ar fi sa ne luam dupa zvonuri, acesta fie va produce 603 cai putere si 850 Nm cuplu ca si in cazul E63-ului S, fie 503 cai putere si 698 Nm cuplu ca si in cel al C63-ului S, fie putin mai mult decat acesta din urma.

Mercedes-AMG GLC63- poze spionMercedes-AMG GLC63- poze spion

Acelasi mister planeaza si deasupra transmisiei, deoarece nu este inca sigur daca noul GLC63 va beneficia de actuala cutie de viteze automata in 7 trepte, sau de cea 9G-Tronic, regasita la E63.

Mercedes-AMG GLC63- poze spion

Insa, indiferent de combinatia motor-transmisie, SUV-ul nemtilor de la Mercedes va avea tractiune integrala 4Matic. Acesta va atinge 100 de km/h in jurul a 4.0 secunde si va avea o viteza maxima limitata electronic la 250 de km/h. Desi nu este inca sigur, constructorul german ar urma sa puna la dispozitia clientilor pachetul AMG Driver, care printre altele va elimina aceasta limitare de viteza.

Mercedes-AMG GLC63- poze spion

Asa cum spuneam si la inceputul acestui articol, noul Mercedes-AMG GLC63 urmeaza sa debuteze oficial anul viitor, iar la scurt timp va fi urmat de o versiune coupe, care va pastra aceleasi caracteristici tehnice, dar va veni cu o infatisare putin schimbata.

Mercedes-AMG GLC63- poze spion

Mercedes-AMG GLC63- poze spion

Mercedes-AMG GLC63- poze spion

Sursa foto: Motor1

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (10) Poze Mercedes-AMG GLC63- poze spion
mai multe