Noul Opel Astra 2016, surprins in imagini spion

Noul Opel Astra 2016, surprins in imagini spion
  • Motoarele pe benzina vor incepe de la 1.0 litri
  • Va exista si versiunea OPC care se va apropia de 300 cp
  • Noul Astra va fi prezentata oficial la finele lui 2015
Distribuie pe Facebook

Fotografii auto spioni au surprins deja in cateva imagini viitoarea generatie a lui Opel Astra hatchback 2016. Noul compact se pare ca isi va face aparitia cel mai probabil la Salonul Auto de la Paris in aceasta tomna iar vanzarile vor debuta in anul 2016.

O masina atat de cunoscuta si asteptata precum Opel Astra nu are cum sa stea mult timp ascunsa de privirile curiosilor, asa cum a fost cazul lui Ford GT, un Supercar despre care nu s-a stiut nimic pana la dezvaluirea de la Detroit. Nu degeaba masina germana deja a fost surprinsa in teste, camuflata, aratandu-si numai stopurile spate si farurile in forma reala.

In trecut, la diverse evenimente de presa, oficialii Opel au mentionat ca viitoarea generatie va semana destul de mult cu un concept Monza prezentat in 2013 la Frankfurt. Cel putin, liniile generale si blocurile optice se pare ca vor fi influentate de designul conceptului. Dar din aceste imagini spion, nu sesizam multe asemanari, dar poate acestea vor iesi la iveala pe partea de conectivitate si tehnologie de la bord, nu neaparat la design.

Opel Astra 2016

Opel promite cu noua generatie sa castige teren in clasa masinilor compacte, unde Volkswagen si Ford detin suprematia la nivel european. Motiv pentru care inginerii au propus un design mult mai pretentios, cu forme elegante care sa dea impresia de automobil premium. Din imagini mai vechi ale habitaclului, se pare ca si la interior nemtii vor aduce cateva noutati mult asteptate, precum simplificarea consolei centrale si inlocuirea zecilor de butoane cu un sistem de Infotainment cu ecran tactil de dimensiuni mai generoase.

Pe partea de motorizari, cu siguranta Opel va pastra cateva din propulsoarele economice ale momentului, cum ar fi motoarele de 1.4 sau 1.6 turbo pe benzina. Dar ca sa concureze cu Ford si Volkswagen, viitorul Astra 2016 va avea in oferta chiar si un motor de 1.0 litri si 115 cp, menit sa rivalizeze cu celebrul EcoBoost, motor care este deja oferit pe noul Corsa.

Dupa lansarea noului Astra hatchback, va urma si o versiune sedan, dar si una station wagon. Mai mult, in 2016 se va lansa chiar si versiunea OPC, o masina care are toate sansele sa fie dotata cu un nou motor de 1.6 litri Turbo de aproape 300 cp. Mai multe detalii, dar si imagini oficiale vom prezenta atunci cand masina isi va face aparitia fara camuflaj.

Foto: Carscoops.com

Opel Astra 2016

Opel Astra 2016

Opel Astra 2016

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (23) Poze Opel Astra 2016
mai multe