Noul Porsche Cayenne Facelift promite imbunatatiri majore

Noul Porsche Cayenne Facelift promite imbunatatiri majore
  • Noul Porsche Cayenne Facelift a fost surprins recent in teste
  • Modelul ar putea sosi pe piata inainte de sfarsitul lui 2016
  • Versiunea imbunatatita a SUV-ului va aduce multiple modificari
Distribuie pe Facebook

Noul Porsche Cayenne Facelift a fost surprins, recent, in cateva poze spion in cadrul testelor de iarna. Dupa cate se pare, modelul va suferi modificari majore, mai ales in ceea ce priveste partea din fata si cea din spate.

Versiunea imbunatatita a SUV-ului Porsche este bine camuflata si, potrivit britanicilor de la Autocar, este asteptata sa primeasca acelasi stil de design in partea din spate ca fratele sau mai mic, noul Macan. Asta inseamna ca stopurile vor fi mai subtiri decat varianta actuala si vor fi dotate cu capace incastrate.

Totodata, bara de protectie a fost si ea redesenata pentru a fi mai subtire, ceea ce-i confera un look si mai sportiv noului Cayenne.

Porsche Cayenne Facelift in teste

Desi a fost surprinsa camuflata, partea din fata a SUV-ului german pare sa ascunda schimbari majore. Astfel, capota a fost repozitionata si se intinde acum de la o aripa la alta.

Noul spoiler fata este si el acoperit, insa pare sa fie putin mai adancit decat cel de la modelul actual, motiv pentru care grila radiatorului si gurile de aer laterale au fost modificate subtil. Per total, partea din fata a noului Porsche Cayenne va fi mai joasa, eliminand look-ul de tip vehicul "amfibie", care se regaseste pe modelul prezent.

Sub capota este asteptata si noua generatie a sistemului hibrid, ce a aparut pentru prima data pe modelul Panamera, anul trecut, dar si noua gama de motoare pe benzina, V6 twin turbo de 3.0 litri.

Porsche Cayenne Facelift in teste

Noul Porsche Cayenne va fi construit pe platforma MSB (Modular Standard Platform) a grupului Volkswagen. MSB vine de la autoturism cu motor conventional aflat in partea din fata si tractiune spate, urmand a fi utilizata de viitorul SUV Bentley, model ce urmeaza a fi lansat in 2016, ca parte a strategiei Bentley de a creste vanzarile cu pana la 50% pana in 2018.

Aceeasi arhitectura urmeaza sa fie folosita si pentru noul Porsche Panamera, existand posibilitatea de a fi utilizata si pentru un sedan Lamborghini.

Deocamdata nu se stie cand isi va face aparitia noul Porsche Cayenne facelift, insa cel mai probabil va fi lansat dupa noul SUV Bentley, adica la sfarsitul lui 2016.

Porsche Cayenne Facelift in teste

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (6) Poze Porsche Cayenne Facelift in teste
mai multe