Nu s-au lasat pana nu au aflat PERFORMANTELE noului Urus: cantareste 2 tone dar accelereaza ca o masina sport

Nu s-au lasat pana nu au aflat PERFORMANTELE noului Urus: cantareste 2 tone dar accelereaza ca o masina sport
  • Au testat prototipul de pre-productie
  • Sustin ca atinge 100 de km/h in aproximativ 3,7 secunde
  • Noul Urus va debuta oficial pe 4 decembrie
Distribuie pe Facebook

Constructorul italian de automobile le-a dat voie mai multor jurnalisti sa testeze prototipul de pre-productie al SUV-ului Urus. Astfel au iesit la iveala performantele primului super SUV din istoria auto.

Lansarea noului Lamborghini Urus este fara indoaiala cel mai asteptat eveniment auto al finalului de an. Italienii au inceput in urma cu ceva timp campania de teasing si am vazut o gramada de imagini spion si clipuri video pentru a ne face o ideea despre cel de-al doilea SUV din istoria brand-ului din Sant'Agata Bolognese.

In cel mai recent clip de promovare, chiar am putut vedea caroseria neacoperita de camuflaj, profitand desigur de greseala italienilor. Si da, a fost o greseala avand in vedere ca la cateva ore de la publicarea clipului, Lamborghini l-a retras, a scos partea in care apare masina pe display-ul sistemului de infotainment, si l-a postat inapoi.

Asadar, stim cum arata exteriorul sau interiorul, si mai presus de toate, stim ca sub capota se va afla un propulsor V8 biturbo de 4.0 litri, capabil de aproximativ 650 de cai putere si 849 Nm cuplu. Transmisia va fi una automata, iar tractiunea integrala va beneficia de un diferential central Torsen si de unul blocabil pe puntea spate.

Singurele necunoscute ramaneau performantele, insa multumita jurnalistilor de la Automobile Magazine le-am aflat si pe acestea. Dupa un test cu prototipul de pre-productie, acestia sustin ca noul Urus accelereaza de la 0 la 100 de km/h in aproximativ 3,7 secunde si ca acul vitezometrului continua sa urce chiar si peste 302 kilometri pe ora.

Sa nu uitam ca in tot acest timp, modelul italienilor cantareste lejer peste 2 tone. Chiar si asa, s-ar zice ca parcurge celebrul circuit Nardo la fel de rapid ca si Huracan-ul.

Totodata, jurnalistii de la publicatia amintita mai sus cred ca Lamborghini ar lucra deja la un Urus plug-in hybrid cu motor V6, dar si la un Urus Performante, care ar urma sa dezvolte peste 700 de cai putere si sa urmeze reteta fratelui mai mic Huracan Performante.

Distribuie pe Facebook
mai multe