Porsche isi pune toata lumea in cap. POZE SPION cu noua masina scoasa de germani in teste

  • Versiunea de serie a conceptului Porsche Mission E a fost surprinsa pentru prima oara in teste
  • Noul automobil al companiei germane va primi sub capota un sistem de propulsie complet electric
  • Debutul oficial va avea loc inainte de sfarsitul acestei decade sau in 2020, cel mai tarziu
Distribuie pe Facebook

In ultimii ani, germanii de la Porsche au reusit sa starneasca numeroase controvere. Mai intai cu un SUV, apoi cu diferite motorizari diesel, iar in cele din urma cu un crossover bazat pe modelul Audi Q5.

In ultimele doua decenii, compania Porsche s-a reinventat complet. Vantul schimbarii a inceput sa bata odata cu modelul Cayenne, un SUV construit de germani pe aceeasi platforma cu Audi Q7 si Volkswagen Touareg.

Blamat de toata lumea, respectivul automobil a generat vanzari record pentru marca din Stuttgart. Drept urmare, gama de motorizari a fost completata ulterior inclusiv cu unitati turbodiesel si sisteme de propulsie hibrid.

Porsche Mission E - Poze spion

Porsche Mission E - Poze spion

Cu banii obtinuti din comercializarea SUV-ului Cayenne, Porsche a finantat dezvoltarea unei noi game. Ajuns de curand la generatia cu numarul doi, modelul Panamera este disponibil in premiera si intr-o varianta break.

Un alt automobil de care puristii nu vor sa auda este Macan. Lansat pe piata acum trei ani, crossover-ul companiei din Stuttgart imprumuta arhitectura si (cele mai multe) dintre motoarele lui... Audi Q5, in cazul in care te intrebai.

Toamna lui 2015 a deschis un nou capitol in istoria recenta plina de controverse a Porsche. Dezvaluit cu ocazia salonului international de la Frankfurt, conceptul Mission E anunta un model cu propulsie complet electrica.

O versiune de productie a respectivului prototip a fost surprins de curand in teste, pe strazile Europei. Germanii spera sa aduca automobilul in showroom-uri inainte de sfarsitul acestei decade sau in cursul anului 2020.

Pentru moment nu exista niciun fel de informatie cu privire la specificatiile primului Porsche electric din istorie. Sunt insa mari sanse ca modelul cu pricina sa preia configuratia cu doua motoare si 600 CP a conceptului Mission E.

Porsche Mission E - Poze spion

Porsche Mission E - Poze spion

Astfel, acceleratia de la 0 la 100 km/h s-ar realiza in numai 3.5 secunde. Sprintul pana la 200 km/h, cu plecare de pe loc, ar dura, in schimb, doar 12 secunde, in timp ce autonomia totala s-ar invarti in jurul valorii de 500 km.

Noul Porsche Mission E ar putea dispune si in varianta de serie de baterii capabile sa se incarce pana la 80% in 15 minute. De asemenea, ultimele date indica prezenta la bord a unui sistem de rulare autonoma de nivel 4.

La final, mentionam ca parte din aceasta discutie face si posibilitatea ca respectivul automobil german sa primeasca update-uri OTA. Compania din Stuttgart ar urma astfel exemplul Tesla, care a inventat practic solutia in cauza.

Porsche Mission E - Poze spion

Porsche Mission E - Poze spion

Porsche Mission E - Poze spion

Porsche Mission E - Poze spion

Porsche Mission E - Poze spion

Porsche Mission E - Poze spion

Sursa Foto: Autocar

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (11) Poze Porsche Mission E - Poze spion
mai multe
Publicat în categoria: Poze si Filme spion DATA PUBLICĂRII: 4 Octombrie 2017