Potentialii clienti il vor cunoaste inaintea tuturor. Cand se lanseaza primul SUV din istoria Rolls-Royce

Potentialii clienti il vor cunoaste inaintea tuturor. Cand se lanseaza primul SUV din istoria Rolls-Royce
  • Noul SUV de la Rolls-Royce nu va debuta in premiera la un salon auto
  • Acesta va fi prezentat inainte de toate potentialilor clienti
  • Primele exemplare vor ajunge pe strazi la inceputul lui 2019
Distribuie pe Facebook

Potrivit celor mai recente informatii, constructorul englez de automobile nu va prezenta in premiera primul SUV din istoria marcii in cadrul unui salon auto. In schimb, acesta va fi expus in cadrul mai multor evenimente private.

In contextul in care tot mai multi clienti se axeaza pe SUV-uri, marii constructori auto au fost nevoiti sa face unele schimbari in gama de modele. Aceasta masura a fost luata si de unele brand-uri care nu sunt deloc specializate pe acest gen de vehicule.

2019 Rolls-Royce Cullinan

Italienii de la Lamborghini tocmai ce-au lansat noul Urus, Bentley a venit cu Bentayga, Ferrari se gandeste serios la un crossover iar englezii de la Rolls-Royce mai au putin si prezinta si ei primul SUV din istoria marcii. Deocamdata, acesta este cunoscut dupa numele de cod "Cullinan", insa mai multe surse apropiate producatorului sustin ca numele oficial va fi altul.

2019 Rolls-Royce Cullinan

Ce stim cu siguranta este ca brand-ul de lux a dezvoltat acest nou model in stilul sau caracteristic. CEO-ul Rolls-Royce, Torsten Mueller-Oetvos, sustinea in urma cu ceva timp ca acest Cullinan nu va folosi caroserii produse in masa, tocmai pentru a nu-i fi subminata exclusivitatea.

2019 Rolls-Royce Cullinan

Desigur, cu aceasta declaratie, oficialul a facut o trimitere la rivalul de la Bentley, care este dezvoltat pe arhitectura gigantului Volkswagen, pe care mai sunt construite Audi-ul Q7, Porsche-ul Cayenne sau noul Urus.

2019 Rolls-Royce Cullinan

Sub capota SUV-ului de la Rolls-Royce se va regasi o unitate V12 twin-turbo, folosita si de noua generatie Phantom. Aceasta este capabila de 571 de cai putere si 900 Nm cuplu, suficient pentru a pune in miscare masina de peste 2 tone.

2019 Rolls-Royce Cullinan

Acum, mai multe voci sustin ca debutul oficial nu va avea loc in cadrul unui salon auto, ci noul Cullinan va fi prezentat inainte de toate potentialilor clienti, cu ocazia mai multor evenimente private organizate in vara acestui an.

2019 Rolls-Royce Cullinan

Publicul larg va face cunostinta cu acesta ulterior, cel mai probabil la finalul verii, pentru ca primele exemplare sa ajunga pe strazi la inceputul lui 2019. Oficialii Rolls-Royce au asteptari foarte mari de la acest SUV, in contextul in care vor sa depaseasca pragul de 5.000 de masini comercializate intr-un an.

2019 Rolls-Royce Cullinan

Sursa foto: autoevolution

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (7) Poze 2019 Rolls-Royce Cullinan
mai multe