Poze spion proaspete cu SUV-ul Maserati numit Levante

Poze spion proaspete cu SUV-ul Maserati numit Levante
  • Levante va avea motoare de 325 si 425 pe benzina
  • Vor exista si motorizari diesel de pana la 340 cp
  • Rivalii pentru Levante sun Jaguar F-Pace si Bentley Bentayga
Distribuie pe Facebook

Maserati isi propune sa lanseze in cursul acestui an, cel mai probabil la Salonul Auto de la Paris din toamna, un SUV de serie. Conceptul Levante prezentat acum 3 ani la Frankfurt are toate sansele sa fie transformat in realitate, mai ales ca italienii testeaza masiv noul SUV ascuns de o caroserie de Ghibli.

Jaguar cu al sau nou SUV care este in dezvoltare numit F-PACE si Bentley cu al lor Bentayga nu sunt singurii producatori de lux care vor sa intre pe acest segment al automobilelor plurivalente cu tractiune integrala. Iata ca si Maserati are de gand sa lanseze in productia de serie modelul Levanta, vazut in repetate randuri pe la saloane auto, pentru prima oara acum mai bine de 3 ani, la Frankfurt.

Noile poze spion au surprins SUV-ul aproape de finalizare pe partea tehnica, avand platforma cu trenul de rulare montate, iar deasupra o caroserie de Ghibli pentru acoperire. Din imagini este clar ca discutam de niste "dedesubturi" de SUV, datorita suspensiei ridicate si a arcadelor de la roti pronuntate. Designul este insa in continuare sub lupa inginerilor, aceasta urmand sa fie cea mai mare surpriza.

Maserati Levante

Conform datelor oficiale, se pare ca SUV-ul viitor realizat de Maserati va impartasi aceleasi motorizari cu Ghibli. Mai precis, un motor de 3.0 litri V6 supraalimentat care produce 325 sau 425 cp si un motor pe motorina tot de 3.0 litri V6 de 250, 275 sau 340 cp. Insa avem toate sansele sa vedem si o motorizare de top, un propulsor V8 twin-turbo de 3.8 litri care produce 560 cp. Aceste motoare vor fi cuplate la o transmisie automata cu 8 rapoarte.

Transmisia integrala pe care atat Alfa Romeo, cat si Maserati, o numesc Q4, o denumire foarte dorita si ravnita de Audi pentru a-si mari gama de SUV-uri, va echipa fiecare model de Levante, masina avand in standard tractiune 4x4.

Nu este insa clar daca noul Maserati Levante va avea o platforma imbunatatita luata de la Jeep Grand Cherokee. De cand Fiat este in "cardasie" cu Chrysler, avem toate sansele sa vedem multe puncte comune intre cele doua modele. Daca la exterior, cu siguranta nu vor fi puncte comune, s-ar putea sa avem unele surprize neplacute in ceea ce priveste subansamblele, motorizarile si chiar elementele de interior. Insa avem speranta ca Maserati nu isi pierde din personalitate si ca va incerca sa aiba propriul SUV, cu acelasi rafinament si lux care defineste marca italiana, nu insa si pe cea americana...

Foto: Carscoops.com

Maserati Levante

Maserati Levante

Maserati Levante

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (9) Poze Maserati Levante
mai multe