Renault s-a pus serios pe treaba. Francezii au fost surprinsi testand noul Megane RS

Renault s-a pus serios pe treaba. Francezii au fost surprinsi testand noul Megane RS
  • Noul Renault Megane RS a fost surprins in teste
  • Hot-hatch-ul francez ascunde sub capota un benzinar de doi litri
  • Debutul va avea loc in cursul anului viitor
Distribuie pe Facebook

Urmatoarea generatie a hot-hatch-ului din Hexagon ar putea ajunge in showroom-urile de pe Batranul Continent chiar anul viitor, alaturi de directie integrala si cu cel putin 300 de cai putere sub capota.

Lansata in premiera mondiala cu ocazia Salonului Auto desfasurat la Frankfurt in toamna lui 2015, cea de-a patra generatie a modelului Renault Megane este oferita la vanzare alaturi de numeroase motorizari pe benzina si motorina, ce se lauda cu capacitati cilindrice cuprinse intre 1.2 si 1.6 litri.

Dupa cum precizam si la momentul respectiv, sub capota versiunii de baza se ascunde o unitate SCe de 115 CP, pe cand varianta de top a hatchback-ului francez propune un motor TCe cu 205 cai putere sub capota, capabil sa aduca primii 100 de kilometri pe ora dupa aproximativ sapte secunde.

Pentru amatorii de senzatii tari, oferta celei de-a patra generatii a modelului Renault Megane va fi completata ulterior inclusiv cu o savoare intepatoare marca RS, mai multe prototipuri ale automobilului cu pricina intrand deja - cu diferite ocazii - in campul vizual al fotografilor spion.

Renault Megane RS - Poze SpionRenault Megane RS - Poze Spion

Renault Megane RS - Poze Spion

Vorbim, din pacate, despre prototipuri timpurii, astfel ca viitorul hot-hatch francez nu scoate la iveala niciunul dintre elementele care il vor diferentia de versiunea standard. Este, insa, de asteptat, ca meniul exterior sa cuprinde spoilere agresiv stilizate, plus praguri proeminente si jante supradimensionate.

In ceea ce priveste departamentul interior, pasagerii celei de-a patra generatii a modelului Renault Megane vor fi intampinati de varianta RS cel mai probabil alaturi de un volan multifunctional cu design in trei spite, o pereche de scaune sport cu suport lateral marit, dar si ornamente specifice.

Referitor la aspectul tehnic, ultimele zvonuri anunta la datorie un benzinar turbo de doi litri si minim 300 de cai putere, livrati puntii fata fie prin intermediul unei manuale cu sase rapoarte, fie cu ajutorul unei automate cu dublu ambreiaj si acelasi numar de trepte de viteza.

Suna bine, nu-i asa? Atunci afla ca din echiparea hot-hatch-ului francez nu va lipsi nici directia integrala, hot-hatch-ul francez bucurandu-se astfel de aproape toate caracteristicile necesare pentru a bate Golf-ul GTI Clubsport S si a redeveni cel mai rapid automobil FWD din istoria circuitului de la Nurburgring.

Renault Megane RS - Poze Spion

Renault Megane RS - Poze Spion

Renault Megane RS - Poze Spion

Sursa Foto: Autocar

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (10) Poze Renault Megane RS - Poze Spion
mai multe
Publicat în categoria: Poze si Filme spion DATA PUBLICĂRII: 8 Septembrie 2016