Sa fie oare noua generatie de Duster? Dacia testeaza un Duster cu motor 2.0 pe soselele din Romania

Sa fie oare noua generatie de Duster? Dacia testeaza un Duster cu motor 2.0 pe soselele din Romania
  • Duster 2.0 este disponibil in Rusia
  • Motorul are 135 sau 141 cp
  • Masina poate fi o platforma de test pentru noul Duster
Distribuie pe Facebook

Un cititor 4Tuning ne-a trimis cateva imagini surprinse in Romania cu un Duster dotat cu motorizarea 2.0 pe benzina. Automobilul, cu un semi-camuflaj, circula pe o sosea nationala avand pe haion simbolul motorului 2.0.

Surprins zilele trecute in Romania de un cititor 4Tuning, acest Duster, chiar daca are sigla de Renault, este construit la Mioveni. Masina, avand numere de Probe, are un camuflaj subtil in partea inferioara si niste senzori pe langa praguri. Aparent, este acelasi model cu cel comercializat in Rusia, avand stopuri si jante similare.

De fapt, pe piata din Rusia este deja disponibila motorizarea 2.0 de ani buni. Acest propulsor cu 4 pistoane este aspirat si ofera 135 sau 141 cp si un cuplu de 195 sau 205 Nm. Asadar, de ce ar testa acum uzina Dacia un Duster model vechi, cu un motor care deja exista? De aici nu putem sa tragem decat doua concluzii.

Dacia Duster 2

Fie discutam de un nou motor de 2 litri care se afla acum in teste, fie vorbim de un 'test-mule' pentru noua generatie de Duster. Prima varianta, cu un nou motor de 2 litri este plauzibila, dar numai daca vorbim de o motorizare diesel, lucru destul de asteptat de intreaga piata europeana. Nu strica un motor care sa aiba cel mai probabil undeva la peste 140 cp, cand in prezent cel mai puternic Duster dispune de doar 125 cp pe benzina si 110 cp pe motorina.

Insa si a doua varianta, cea a unei masini echipate cu mecanica si tehnologia viitoarei generatii nu este departe de adevar. Poate ca Dacia vrea sa testeze elemente noi, poate si o cutie noua, de ce nu si motoare noi, dar pana cand este dispusa sa ne arate noul aspect exterior, se foloseste de vechea caroserie ca sa nu iasa in evidenta. Oricum, o asemenea aparitie pe strazile din Romania merita apreciata si discutata mai amplu.

Dacia Duster 2

Dacia Duster 2

Dacia Duster 2

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (7) Poze Dacia Duster 2
mai multe