Viitorul Mercedes SL tinteste spre si mai multa sportivitate, de aceea va fi dezvoltat de divizia AMG

Viitorul Mercedes SL tinteste spre si mai multa sportivitate, de aceea va fi dezvoltat de divizia AMG
  • Viitorul Mercedes SL va fi dezvoltat de divizia AMG
  • Acesta va avea un caracter mult mai sportiv si va fi cu totul diferit de actuala generatie
  • Noul Mercedes SL ar putea debuta oficial doar peste 2 ani
Distribuie pe Facebook

Surse din interiorul constructorului german au declarat ca viitorul Mercedes SL va fi o masina cu totul noua, cu un caracter mult mai sportiv, dezvoltat de divizia AMG.

Pentru a putea continua trebuie sa ne intoarcem putin in 1954, atunci cand primul exemplar al seriei SL parasea portile fabricii. Acronimul SL vine de la Sportlich-Leicht, in traducere Sport Lightweight, si sublinia exact caracterul modelului dezvoltat de nemtii de la Mercedes. Primul care a folosit aceasta denumire a fost 300SL-ul, cunoscut si sub numele de Gullwing, datorita usilor care se deschideau vertical.

Ei bine, dupa 62 de ani de la acel moment, constructorul din Stuttgart pare ca doreste mai mult ca oricand sa sublinieze caracterul sportiv al clasei SL, care se pregateste acum de a 8-a generatie.

2018 Mercedes SL

Viitorul Mercedes SL a fost surprins recent pentru prima data in timp ce era testat pe faimosul Nurburgring Nordschleife. Din aceste fotografii putem observa ca deocamdata prototipul se ascunde sub caroseria modificata a unui S-Class coupe.

Dar ceea ce nu se observa, si a fost dezvaluit de o sursa din interiorul companiei, este faptul ca viitorul SL va fi dezvoltat de divizia AMG si va fi ceva cu totul diferit fata de actuala generatie.

2018 Mercedes SL

Noutatea, dar si caracterul sportiv, vor fi subliniate in primul rand de folosirea platformei MSA, care aduce cu ea si un ampatament marit dar si arhitectura MRA a celor de la Mercedes Benz, folosita momentan de clasa E.

In acelasi timp, pentru prima data din 2001, clasa SL va renunta la plafonul din aluminiu, in detrimentul unuia din material, cu o constructie similara celui prezent pe S-Class-ul cabriolet.

2018 Mercedes SL

Daca deocamdata nu stim foarte multe detalii despre exteriorul viitorului SL, atunci sa vorbim putin despre gama de motorizari. Aceasta va include, printre altele, si propulsorul de 3.0 litri turbo, care va debuta oficial in lunile ce vor urma.

In configuratia de baza SL 300, motorul va dezvolta 365 de cai putere, iar multumita unei presiuni mai mari in turbina, acesta va putea fi impins la 435 de cai putere, de care vor beneficia modelul SL400.

Varful de gama il va reprezenta varianta SL500, care va avea sub capota motorul V8 de 4.0 litri si 455 de cai putere, modificat special de cei de la AMG.

Daca tot am adus vorba de divizia de inalta performanta a nemtilor, trebuie sa va spunem ca pe langa cele 3 versiuni, Mercedes va dezolva inca 2, care vor purta bine-cunoscuta emblema "Aufrecht Melcher Grossaspach", pe scurt AMG.

2018 Mercedes SL

Primul model performant va fi SL63-ul, care va imparti acelasi propulsor V8 de 4.0 litri, turbo, cu modelul SL500, dar in cazul celui dintai va dezvolta 603 cai putere si 850 de Nm cuplu. Cel de-al doilea, care in acelasi timp va fi si cel mai puternic model al gamei este SL65 cu al sau urias motor twin-turbo, V12, de 6.0 litri capabil de 621 de cai putere.

Actuala generatie a fost lansata la finalul anului trecut, asa ca daca ar fi sa ne luam dupa timpul standard de lansare al nemtilor, noul Mercedes SL ar putea debuta oficial doar peste 2 ani.

Sursa foto: Autocar

Distribuie pe Facebook
mai multe