Volvo V60 Polestar, aparitie surpriza la Nurburgring!

Volvo V60 Polestar, aparitie surpriza la Nurburgring!
  • Viitorul Volvo V60 Polestar, surprins pentru prima oara in teste
  • Automobilul ar putea fi propulsat de o unitate 3.0 turbo, de 350 CP
  • Meniul tehnic va mai include si un sistem de tractiune integrala
Distribuie pe Facebook

Este albastru ca cerul, fioros ca leul si... si face furori in cadrul complexului de la Nurburgring. In cazul in care nu te-ai prins inca despre ce este vorba, iata si raspunsul: noul Volvo V60 Polestar.

Aproximativ zece luni. De atat au avut nevoie suedezii de la Volvo si Polestar pentru a veni cu o versiune de productie a impresionantului concept Volvo S60 Polestar. Asteptarea nu a meritat insa pe deplin, din pacate. Spre deosebire de prototipul de 508 CP si 300+ km/h, automobilul de serie se poate mandri cu numai 350 de cai putere, respectiv o viteza maxima limitata electronic la pragul celor 250 kilometri pe ora. De asemenea, daca mai punem la socoteala si faptul ca super-sedanul din Nord va fi vandut exclusiv pe piata auto din Australia... ei bine, concluziile le poti trage si tu, de unul singur.

Volvo V60 Polestar la Nurburgring

Suedezii de la Volvo si Polestar au insa ocazia sa se revanseze fata de noi. Asa cum se poate observa si in aceste fotografii spion, surprinse recent in cadrul complexului de la Nurburgring, cele doua companii pregatesc si o versiunea break a impresionantului Volvo S60 Polestar Concept. Desi camuflat in partile esentiale, prototipul Volvo V60 Polestar scoate la inaintare spoilere fata si spate restilizate, plus eleron pentru plafonul, detalii la care se mai adauga si un set de jante de dimensiuni generoase, ce ascund discuri de franare cu etriere Brembo.

Volvo V60 Polestar la Nurburgring

In cazul in care se va merge pe aceeasi reteta precum cea folosita la modelul de serie S60 Polestar, atunci viitorul Volvo V60 Polestar ar mai trebui sa se bucure si de prezenta unui propulsor turbo de trei litri, capabil sa livreze tuturor celor patru roti undeva in jurul a 350 de cai putere si ceva mai mult de 500 Newton-Metri. De asemenea, nu ar trebui sa lipseasca de pe lista cu dotari standard nici cutia automata cu sase rapoarte sau suspensia sport cu arcuri modificate si amortizoare, performantele ridicandu-se astfel la cel mai inalt nivel - cel putin pentru un model Volvo.

Volvo V60 Polestar la Nurburgring

Ramane acum de vazut daca viitorul Volvo V60 Polestar va fi oferit si pe Batranul Continent sau va lua, din nou, calea Australiei.

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (9) Poze Volvo V60 Polestar la Nurburgring
mai multe
Publicat în categoria: Poze si Filme spion DATA PUBLICĂRII: 16 Octombrie 2013