Vor fi numai 300 de masini in toata lumea. Prima a fost deja filmata pe strazi

Vor fi numai 300 de masini in toata lumea. Prima a fost deja filmata pe strazi
  • Noul Jaguar XE SV Project 8 a fost surprins in actiune la Nurburgring
  • Automobilul britanic alearga dupa titlul de cel mai rapid sedan din lume
  • Productia modelului de 600 CP va fi limitata la numai 300 exemplare
Distribuie pe Facebook

Sub capota se ascunde o motorizare cu opt cilindri in V si compresor mecanic. Sunetul unitatii de 5.0 litri si 600 CP este absolut incantator.

Acum mai bine de patru luni, la sfarsitul lui iunie, Jaguar publica primele fotografii si informatii oficiale ale noului XE SV Project 8. Astazi, automobilul britanic de inalta performanta a fost surprins in actiune la Nurburgring.

Modelul companiei din Anglia si-a pus in gand sa devina cel mai rapid sedan de serie din istoria circuitului german. Si are toate sansele din lume sa ajunga in aceasta pozitie datorita motorului de 600 CP cu care a fost inzestrat.

Totodata, pentru un maximum de performanta, unitatea de cinci litri a primit o cutie automata cu opt rapoarte si un sistem inteligent de tractiune integrala. Apoi sunt discurile carbon-ceramice si suspensia setata la Nurburgring.

Din punct de vedere aerodinamic, noul Jaguar XE SV Project 8 mizeaza pe mai multe elemente ajustabile, precum prelungirea frontala sau eleronul posterior. Asa cum era de asteptat, din meniu nu lipsesc nici prizele omniprezente de aer.

In ceea ce priveste departamentul interior, modelul de inalta performanta din Anglia este oferit in doua configuratii diferite. Una dintre acestea propune doua scaune fata din fibra de carbon si un roll-cage in locul banchetei spate.

Puse cap la cap si insotite de productie limitata la doar 300 de unitati, detaliile anterior mentionate transforma automobilul companiei britanice intr-un produs super-premium. 149.995 lire sterline este costul minim al unui exemplar.

Distribuie pe Facebook
mai multe