2014 ar putea fi ultima editie a Programului Rabla. AFLA DE CE!

2014 ar putea fi ultima editie a Programului Rabla. AFLA DE CE!
  • Anul 2014 ar putea fi ultimul in care se mai organizeaza Programul Rabla
  • Directorul comercial Renault Romania crede ca acesta nu mai poate continua in forma actuala
  • Romanii au cumparat in 2013 aproape 13.400 de masini noi prin intermediul Programului Rabla
Distribuie pe Facebook

In opinia sefului Renault in Romania, Thomas Dubruel, anul acesta am putea asista la ultima editie a programului Rabla. Pentru incurajarea achizitionarii de masini noi, programul trebuie regandit, mai spune francezul.

Directorul comercial al grupului Renault in Romania crede ca ideea incurajarii cumpararii de masini noi este foarte buna, insa, in forma actuala, programul nu mai poate continua.

"Nu cred ca trebuie sa schimbam Programul <> de la an la an. De aceea solicitam un Program Rabla ca in 2013, dar care sa demareze mai repede decat anul trecut, cand stim ca a inceput la finele lunii mai, inceputul lui iunie. Pentru a vorbi de Rabla in 2015, cred ca e nevoie mai intai de un program in 2014 si cat mai curand. Credem ca anul acesta va fi ultimul program Remat. Trebuie sa avem si in acest an un program, dar dupa aceea trebuie oprit si gandit un alt tip de program pentru sprijinirea cumpararii de masini noi", a declarat Thomas Dubruel, citat de Agerpres.

Potrivit Administratiei Fondului pentru Mediu (AFM), in 2013 romanii au cumparat aproape 13.400 de masini noi prin intermediul Programului "Rabla" si aproape 20.000 (19.900) de autoturisme mai vechi de zece ani au ajuns la casat. Din totalul numarului de masini cumparate, circa 700 au beneficiat de eco-bonus-uri. Acestea sunt in valoare de 500 de lei fiecare si se ofera in trei situatii:

1) achizitionarea unui autovehicul nou, cu norma de poluare Euro 6;
2) achizitionarea unui autovehicul nou, al carui motor genereaza o cantitate de emisii de CO2 mai mica de 100g/km;
3) achizitionarea unui autovehicul nou, al carui sistem de propulsie este unul hibrid.

Tot in editia de anul trecut, AFM a alocat 135 de milioane de lei pentru 20.000 de tichete, ulterior, din luna noiembrie, numarul acestora fiind suplimentat cu 3.000 de exemplare.

Datele Directiei Regim Permise de Conducere si Inmatriculare a Vehiculelor arata ca, la finalul lui 2012, parcul auto national numara 5.71 milioane de unitati, in crestere cu 26.8% fata de 2007. Din aceasta cifra, mai mult de jumatate este reprezentata de masini mai vechi de 10 ani.

Distribuie pe Facebook
mai multe
Publicat în categoria: Programul rabla DATA PUBLICĂRII: 22 Ianuarie 2014