Ce se va intampla cu programul RABLA anul viitor?

Ce se va intampla cu programul RABLA anul viitor?
Programul RABLA, sau de stimulare a innoirii parcului auto national continua si anul viitor. Valoarea cupoanelor nu creste, insa se pare ca vor aparea alte avantaje pentru cei care vor vrea sa-si caseze masinile pentru a lua una noua.
Distribuie pe Facebook

Ministrul Mediului sustine ca in 2012, valoarea voucherului acordat persoanelor care isi caseaza autoturismele vechi va ramane la 3.800 de lei. Programul de stimulare a innoirii Parcului auto national 2012 va demara cel mai probabil in luna februarie, a declarat pentru MONEY.ro, Laszlo Borbely, ministrul Mediului. Potrivit acestuia, intr-o prima etapa in program vor intra 30.000 de autoturisme, urmand ca numarul lor sa fie suplimentat, daca este cazul. O persoana poate folosi, ca si pana acum, 3 vouchere.

Deocamdata pornim cu 30.000 de masini. Vom porni probabil in februarie, a declarat Ministrul Mediului. Potrivit lui Borbely, valoarea unui voucher ramane la nivelul anului trecut, adica 3.800 de lei. In luna septembrie, Ministrul Mediului declara ca in 2012 valoarea voucherului acordat celor care isi caseaza masinile vechi pentru a cumpara una noua, va creste , pentru a fi mai atractiva. El nu a vehiculat atunci niciun cuantum.

Potrivit unui comunicat al Ministerului Mediului si Padurilor, in 2012, prin Program se vor putea achizitiona si masini electrice sau hibrid. Pentru anul in curs, suma alocata prin program pentru achizitionarea de autovehicule cu sistem de propulsie electric si/sau hibrid a fost de 5.000.000 lei.

Distribuie pe Facebook
mai multe