Programul "Prima Masina" este in plop, si plopul in aer, dupa ce in 2016 a fost acordata o singura garantie

Programul "Prima Masina" este in plop, si plopul in aer, dupa ce in 2016 a fost acordata o singura garantie
  • In primele 5 luni ale lui 2016, un singur roman a beneficiat de programul "Prima Masina"
  • Dobanzile in cazul programului sunt intre 4% si 6%
  • Voucherele obtinute prin Rabla vor putea fi utilizate drept avans pentru Programul Prima Masina
Distribuie pe Facebook

Daca anul trecut au fost acordate 193 de credite in cadrul programului "Prima Masina", in primele 5 luni ale lui 2016, a fost emisa o singura garantie in acest program

Potrivit unor surse guvernamentale, chiar daca dobanzile in cazul programului "Prima Masina" sunt intre 4% si 6%, romanii care doresc sa isi cumpere o masina noua nu apeleaza la acest program.

Motivul principal se pare a fi conditiiile de creditare similare celor de la creditele de consum, unde dobanda este intre 8% si 10%.

Pentru a impinge oarecum de la spate acest program, Guvernul Romaniei a luat in luna martie hotararea ca voucherele obtinute prin Pogramul Rabla sa poata fi utilizate drept avans pentru achizitionarea unui autoturism nou prin Programul "Prima Masina".

Depunerea dosarelor in vederea validarii producatorilor, importatorilor de autoturisme si distribuitorilor pentru Programul Rabla din acest an, a inceput sa se faca inca de ieri, 30 Mai, si va dura pana pe 3 Iunie.

In 2016, valoarea totala a programului este de 220 de milioane de lei, din care 75 de milioane vor fi alocate programului "Rabla Plus", prin care doritorii isi pot cumpara masini 100% electrice.

Cei care isi vor achizitiona o masina al carei motor genereaza o cantitate de emisii de CO2 mai mica de 100g/km, vor primi, exact ca si anul trecut, un eco-bonus in valoare de 750 de lei.

Romanii care isi vor cumpara un automobil nou hibrid, vor beneficia datorita programului "Rabla Plus" de o prima de 5.000 de lei, iar cei care vor opta pentru o masina 100% "verde" vor primi 20.000 de lei.

O diferenta fata de anul trecut este faptul ca cei care vor sa aplice pentru "Rabla Plus" nu mai sunt obligati sa caseze o masina veche. Daca totusi, cei care vor un automobil electric, vor casa o masina mai veche de 8 ani, pot intra in posesia unui tichet in valoare de 6.000 de euro.

Distribuie pe Facebook
mai multe
Publicat în categoria: Programul rabla DATA PUBLICĂRII: 31 Mai 2016