Programul RABLA 2013 incepe luni, 10 iunie. Iata actele necesare!

Programul RABLA 2013 incepe luni, 10 iunie. Iata actele necesare!
Rabla 2013 incepe in sfarsit in Romania! Incepand de luni, cei care au o masina veche si doresc sa o caseze, vor primi un tichet valoric de 6500 de lei. Iata ce documente trebuie sa ai la tine daca vrei sa-ti conduci masina pe ultimul drum catre Remat.
Distribuie pe Facebook

Orice masina mai veche de 10 ani poate fi casata in programul Rabla 2013. Administratia Fondului pentru Mediu (AFM) va emite 20.000 de tichete, dintre care 17.000 pentru persoane fizice/juridice si 3.000 de tichete pentru institutiile publice.

De luni, persoanele fizice vor putea sa se prezinte la un Remat autorizat de pe lista anuntata pe site-ul AFM, in numar de 290 la nivel national, iar persoanele juridice direct la sediul AFM.

In 2013, valoarea unui tichet Remat va fi de 6500 de lei, la cumpararea unei masini putand fi folosit doar unul, nu 3 ca in trecut. In plus, cumparatorul masinii noi poate beneficia si de o reducere de maximum 1000 de lei, rezultata in urma cumularii unor bonusuri ECO, in functie de model.

Un doritor de tichet Rabla 2013, isi va putea duce masina la Remat impreuna cu urmatoarele documente:

- buletin sau alt act care ii atestă identitatea si domiciliul in Romania, original si copie

- certificatul de inmatriculare a autovehiculului uzat, original si copie legalizata

- cartea de identitate a autovehiculului uzat, original si copie legalizata

- actul doveditor eliberat de catre serviciul public comunitar regim permise de conducere si inmatriculare a vehiculelor competent teritorial, in original, pentru cazul in care din certificatul de inmatriculare sau cartea de identitate a autovehiculului uzat nu rezulta anul fabricatiei, anul primei inmatriculari in Romania si/sau categoria autovehiculului uzat

- certificatul de atestare fiscala privind impozitele si taxele locale si alte venituri ale bugetului local, original, din care sa rezulte ca autovehiculul se afla înregistrat pe numele proprietarului in evidentele fiscale ale autoritatii publice locale emitente, iar proprietarul nu are obligatii de plata la bugetul local.

Pasul urmator, dupa obtinerea actelor si prezentarea cu masina si cu hartiile la un sediu Remat este preluarea masinii. Se incheie in 2 exemplare un proces verbal de custodie. In zilele urmatoarea, sediul Remat il anunta pe proprietar ca tichetul Remat a fost emis pe numele sau, dar si data la care proprietarul trebuie sa vina la Remat pentru a-si ridica certificatul de distrugere.

Cand posesorul masinii vine la Remat, colectorul, adica firma care caseaza masina, elibereaza un atestat al platii efectuate pentru tichet si inmaneaza certificatul de distrugere si placutele de inmatriculare ale masinii casate.

In termen de 10 zile de la primirea confirmarii din partea autoritatilor PSIPAN (Programul de Stimulare si Innoire a Parcului Auto National) ca totul este in regula cu actele, proprietarul masinii casate trebuie obtina atat certificatul de distrugere de la Remat, cat si certificatul de radiere de la DRPCIV (Regim permise de conducere si inmatriculare a vehiculelor) si sa solicite colectorului eliberarea tichetului.

La Politie, la DRPCIV, proprietarul trebuie sa se prezinte cu certificatul de inmatriculare, cartea de identitate si certificatul de distrugere, toate actele in original. Certificatul emis de DRPCIV trebuie sa aiba mentionat ca masina a fost radiata in vederea dezmembrarii!

Daca posesorul nu revine la Remat in termen de 10 zile pentru a-si ridica tichetul valoric, isi pierde dreptul la proprietate si nu se alege cu nimic.

Cam asta trebuie sa faca cineva care doreste sa caseze o masina: drumuri, cozi si timp pierdut. Totul pentru 6500 de lei sub forma unei hartii, sub forma unui voucher valoric care poate fi folosit numai la cumpararea unei masini noi.

Distribuie pe Facebook
mai multe