Programul Rabla 2014 incepe astazi: iata ce trebuie sa stii

Programul Rabla 2014 incepe astazi: iata ce trebuie sa stii
  • In 2014 vor fi disponibile 17.000 de tichete
  • 3.000 de vouchere vor avea institutiile si persoanele juridice
  • Programul va incepe dupa anuntarea participantilor
Distribuie pe Facebook

Rabla 2014 incepe astazi cu depunerea dosarelor de catre dealerii care vor sa intre in program. Acestia au un termen de 4 zile pentru a face cererile de participare pentru a beneficia de oferte catre clienti care vor cumpara autoturisme noi aducand un voucher de la Remat.

Chiar daca in mare, programul Rabla 2014 este asemanator cu cel din 2013, exista totusi cateva modificari minore. Principala modificare este referitoare la distribuirea celor 20.000 de tichete disponibile in acest an. In 2014, impartirea voucherelor se facea pe judete, in functie de numarul de automobile inscrise in fiecare judet. Un lucru destul de aberant, tinand cont ca au fost in final judete care au ramas fara tichete, in timp ce in alte zone lumea nu a cumparat masini si au existat tichete nefolosite. In 2014 insa, distribuirea voucherelor se va face in functie de cerere.

Conform noilor reglementari ale programului Rabla 2014, cine vrea sa-si caseze masina pentru a obtine un voucher de 6500 de lei, aceeasi suma ca si anul trecut, in scopul achizitionarii unui vehicul nou, trebuie sa se inscrie la un dealer. Adica daca un om care detine un automobil vechi pe care doreste sa-l caseze vrea sa cumpere o Dacia Logan noua, se va duce la un dealer Dacia, acesta il va inscrie in program, si dupa ce masina veche este radiata, posesorul ei se intoarce la dealer care extrage voucherul valoric de 6500 de lei dintr-o baza de date electronica. Mai exact, acum voucherele sunt electronice, nu fizice, si se materializeaza intr-o reducere direct la dealer de 6500 de lei.

Cine are o rabla dar nu vrea sa isi cumpere o masina, pot ceda dreptul de folosire a primei de casare altcuiva, insa procesul este acelasi: trebuie sa mearga impreuna la dealer, dupa care masina veche trebuie radiata, urmand ca la intoarcerea la dealer sa fie perfectate actele in numele celui care detine drepturile de folosire a tichetului valoric.

O alta noutate este vechimea automobilelor cu care putem participa in programul Rabla. Daca inainte erau eligibile doar masinile vechi de minimum 10 ani, acum pot participa si masinile cu o vechime de 8 sau 9 ani.

Eco-bonusul de 500 de lei primit in cazul in care cineva cumpara un automobil Euro 6, cu propulsie electrica sau hibrida ramane acelasi. Dar si cine isi cumpara un autoturism care are emisii de CO2 mai mici de 100g/km poate beneficia de acest discount suplimentar de 500 de lei. Asadar, poti achizitiona un automobil nou cu o reducere maxima de 7000 de lei.

Conform datelor puse la dispozitie de AFM (Administratia Fondului de Mediu), anul trecut s-au cumparat 19.900 de autoturisme noi prin programul Rabla 2013. Din acestea, numai 690 au beneficiat de taxa suplimentara de 500 de lei numita eco-bonus. Este de asteptat ca in 2014, numarul autoturismelor noi cumparate sa creasca, iar numarul initial de 20.000 de tichete valorice pentru programul Remat sa fie suplimentat.

Distribuie pe Facebook
mai multe