Programul Rabla 2015 revine in martie: aceleasi conditii, bonusuri mai mari

Programul Rabla 2015 revine in martie: aceleasi conditii, bonusuri mai mari
  • Prima de casare este 6500 de lei
  • Tichetele se dau direct la dealer
  • Automobilele Euro 6 primesc o reducere de 1500 de lei
Distribuie pe Facebook

In 2015, Guvernul Romaniei pune la bataie 20.000 de tichete prin intermediul carora doritorii de masini noi isi vor putea achizitiona un automobil anul acesta cu reduceri substantiale. Daca prima de casare este la fel ca si anul trecut, bonusurile pentru cei care isi iau masini ECO a crescut.

Persoanele fizice vor avea la dispozitie 20.000 de tichete valorice pentru Programul Remat 2015 cu ajutorul carora oficialii statului spera sa reinnoiasca parcul auto national. In plus, si persoanele juridice si institutiile publice vor avea la dispozitie un numar de tichete cu ajutorul carora isi vor putea duce la casat rablele din dotare pentru a cumpara masini noi.

Spre deosebire de anul trecut, numarul tichetelor a crescut acum de la 17.000 la 20.000 de bonuri pentru casare. Valoarea acestuia este neschimbata, fiind de 1500 de Euro, adica 6500 de lei. Insa daca in 2014, bonusurile suplimentare pentru cei care cumparau un automobil ecologic si prietenos cu natura erau de maximum 500 de lei, acum iata ca statul este mai darnic si le-a triplat. Cu alte cuvinte, poti obtine chiar si o cumulare a doi factori ECO pentru un discount suplimentar de maximum 3000 de lei.

Pe langa cei 6500 de lei pe care ii obtii dupa ce duci masina la casat si te inscrii la un dealer in vederea achizitonarii unui autoturism nou, statul isi mai poate oferi un ECO-Bonus, asa cum spune Gratiela Gavrilescu, cel mai nou ministru al mediului. Daca masina pe care o cumperi indeplineste una din cele 3 conditii sau chiar 2, primesti de la 1500 la 3000 de lei bonus. Adica trebuie sa cumperi fie o masina Euro 6, fie una cu propulsie hibrida sau electrica, fie sa iei o masina care are emisii de CO2 mai mici de 100 de grame/kilometru. Daca respecti una din aceste conditii, primesti 1500 de lei. Daca vei cumpara o masina Euro 6 care are si mai putine emisii, primesti 3000 de lei.

Adica cea mai mare reducere pe care o poti primi la cumpararea unui automobil nou in 2015 este de 9500 de lei. Ceea ce inseamna in jur de 2000 de Euro, deloc rau daca ne gandim ca suma poate insemna un discount de 10 procente la un automobil care costa 20.000 de Euro cu norma de poluare Euro 6.

In plus, de ochii lumii sau nu, ministrul mediului spune ca urmeaza si un program prin care masinile electrice sa fie incurajate la cumparare. Adica vor sa suplimenteze numarul prizelor de incarcare in locuri publice. Daca in prezent sunt doar 3 in Bucuresti, pana in 2020, Uniunea Europeana ne obliga sa avem nu mai putin de 6000.

Daca Programul Rabla urmeaza sa debuteze in luna martie, dupa ce va fi dezbatut proiectul public, despre Programul Prima Masina 2015 nu se stie nimic inca. Dar poate ca influenta celor de la FMI care nu sunt de acord cu Prima Masina si-a spus deja cuvantul si acest program a fost dat uitarii, autoritatile bazandu-se pe Rabla.

Distribuie pe Facebook
mai multe